See U At The Club..

.. tonight! Taggar lite inför kvällen. Ska som sagt fira vännen Sabina ikväll som fyllde 19 år igår. Det blir en efterrätt på någon nyöppnad italiensk restaurant (om jag fattade det rätt) och utgång. Borde gå och bestämma kläder för att slippa få panik ikväll, när det känns som att man har inga kläder alls. Men jag orkar inte, som vanligt. Sitter här istället och lyssnar på Amy Whinehouse's skiva, Frank. Inte riktigt min typ av musik men man brukar kunna hitta någon goding.


Ny bloggdesign

Kände att jag var ganska trött på min egocentriska header. Inte helt otippat att Chris Martin fick ta över min plats, va? Sitter och lyssnar på Coldplay nu med lite frukost bredvid mig, en perfekt start på dagen! Får se om jag orkar ta mig till stan, annars får skoinköpet vänta. Fast jag kommer ångra mig ikväll när jag står där utan några skor att ta på mig. Stora bekymmer...

I'm out! Bjuder på lite musik i världsklass.


Coldplay - In My Place

MORGAN ALLING

Helmysig kväll! Jag, Sara och Elin var hemma hos Malin. Blev lite filmtittande, kollade även på Lets Dance. Älskar mina brudar, de är bland det bästa jag har. Imorgon (1a feb) så blir Elin 19 år också! Då blir det nog ett nostalgisk grattis-inlägg här i bloggen. Nu sitter jag och myser med lite te. Ska försöka att lägga mig snart, vilket innebär att jag kommer i säng tidigast två. Ska försöka ta mig in till stan imorgon och köpa ett par skor. Jag råkade ta sönder mina på nyår... Juste, geografiprovet gick riktigt dåligt. Där rök mitt MVG, men VG är inte dåligt det heller. För ett VG ska jag allt ha i slutbetyg!

Well, jag hoppas att er början på denna helg har varit/är lika bra som min.


Han är grymt duktig! Min favorit i Lets Dance, helt klart.

Försörjningssystem

Om en timme och tio minuter så ska jag ha geografiprov. Är lite nervös som vanligt, har pluggat alldeles för lite (som vanligt..). Men jag kan inte göra mer än mitt bästa som mamma jämt brukar säga. Ska läsa igenom anteckningarna (för första gången) nu lite snabbt och försöka hålla mig borta från facebook, wish me luck!


Kattmys och mord

Imorgon är det fredag och jag har en helmysig helg framför mig! Jag ska vara med några av mina brudar imorgon (Malin, Elin & Sara) och på lördag ska jag, Amanda, Emma och Johan fira Sabina. Jag och Emma köpte present till henne idag, älskar den butiken! Partaj heter den, om ni inte har varit där så gå dit! Nu ska jag fortsätta kika på Criminal Minds, läskigt värre! Inte blir det bättre av att man sitter själv i sängen (som jag inte vågar titta under) och med en mörk glasveranda precis bredvid mig. Men känner mig lite tryggare med min älskling Svante i sängen.


Mannen i mitt liv

Give me, give me, give me

Imorgon har vi geografiprov. Jag borde plugga. Orkar jag plugga? Svar nej. Vad gör jag istället? Jo, jag spelar yatzy med Emma och slösurfar. Tänk om alla hade min studiemotivation, då skulle vår utbildningsnivå vara bland de lägsta i världen. Men skulle inte det vara lite härligt? Att gå omkring och vara allmänt korkad? Tänk på det gott folk! Jag skulle inte ha något emot det, kanske beror på att jag redan går omkring och fattar så gott som ingenting.

Jag måste erkänna att jag börjar bli lite nervös inför nästa helg (om det nu blir så). Ska troligtvis få min present, lite i efterskott på grund av lite saker som inte har gått att genomföra, av Emma och Amanda. Tydligen ska jag åka på fredag och komma hem på lördag... Den stora frågan är, vart ska jag spendera natten? Kanske är min present en natt med en välutrustad heting, inte mig emot. Fast jag vet inte om manshoror är min grej riktigt. Samtidigt så ska man ju inte säga något förrän man har testat. Nåväl, det återstår att se vad de har hittat på. Något roligt är det i alla fall, och lite pinsamt. Låter som något jag kommer att tycka om!


Jag skulle inte banga...

Bäst



Du är en sådan människa som alla borde ha. Älskar dig vännen, TACK.

Snark

Trött, trött och åter trött. Igår blev det 4 timmars sömn och idag blev det inte många fler. Men trots det så är jag på bra humör. Att se Pedram stappla runt i full hockeyutstyrsel kan inte gör en annat än glad. Vi har spelat in lite scener till vår film idag, har gått riktigt bra faktiskt. Har skrattat så jag har fått ont i magen åt Pedram och alla hockeyskydd och skridskor. Det är ett under att jag har kunnat hålla mig för skratt när vi spelar mot varandra. Det kommer bli grymt bra det här!

Klockan fem är det spinning med syster som gäller. Första gången för mig faktiskt så det ska bli intressant. Linda blev helt frälst efter första gången så jag hoppas väl också på ett "Hallelujah-moment". Men tills dess ska det pluggas geografi!


199 p

Jag är så glad över att ha en sådan klok och underbar syster som Malin. En syster som man kan prata om allt möjligt med, när som helst på dygnet. Just nu är det killproblem som pratas, det är ett komplicerat kön det där. Men man är inte så okomplicerad själv när man tänker efter..

Kvällen igår var riktigt rolig, som alltid med brudsen. Jag, Elin, Sara, Kritan och Ida drog iväg till Fyrishov och discobowlade. Det blev en tuff match mellan oss fyra, Ida var inte med, men jag gick tillslut ur striden som vinnare. Elin var dock den enda som fick strike, bra jobbat! Efter det åkte vi hem till Elin, kollade på TV, åt godis och drack Cola. Sara började med någon "lek" som gick ut på att man gjorde om ord genom att dela upp dem i två ord och byter plats på dem. Till exempel rullgardin blir gardinrull. Sara kom på kvällen roligaste ord: gummitugg! Det var grymt kul igår iaf.. Hur som helst, det var en lyckad kväll.

Idag är det söndag, sista dagen på veckan. Det innebär att man måste ta tag i allt som man har skjutit upp under veckan. Städa rummet, skriva CV och plugga är lite av det jag ska hinna med. Istället för att ta tag i det så sitter jag här och pratar problem med syster och lyssnar på musik. Dags att ta sig i kragen nu kanske. Kanske var det...

Grönögd goes brunögd


Jag med mina bruna färglinser. För att förklara denna hemska bild så kan jag säga två saker: jag var ute igår & jag är osminkad. Jag hoppas det är en tillräckligt bra ursäkt för att få se ut såhär på bild..

Skriver om kvällen imorgon, nu måste jag sova... Ska upp om sju timmar igen, tummen upp på det!

Discobowling

Jag är taggad! Det drar iväg till Uppsala och Bowlaget/Fyrishov för discobowling ikväll. Det var ett tag sen sist, bowla är inte något som man gör ofta direkt. Kan vara skönt med lite avkoppling från krogen, att parta sliter verkligen på en. Dessutom ska jag bowla med mina bruds som jag inte har sett på ett tag vilket gör det ännu roligare! Är så skönt att det är precis som vanligt, hur länge det än dröjer innan man ses. Det om något är riktig, äkta vänskap.

Btw, att Sverige förlorade mot Frankrike var inte direkt oväntat. Men vad fan höll de på mig de första 8 minutrarna? Sov middag? Riktigt pinsamt, oacceptabel nivå på spelare som representerar vårt land. Var fanns glöden, viljan och självförtroendet? Jag är inte så glad på vårt svenska handbollslandslag just nu, särskilt inte på Doder som inte visste vilken sport han spelade. Morr.


Afasi & Filthy live

Nog blev det ös igår allt. Särskilt när kvällens artister, Afasi & Filthy, klev upp på scenen. Måste erkänna att jag endast kände igen två av låtarna de körde, men jag var inte den enda tydligen. Bra live var de iaf och publiken var grym.

Kvällen började hos Emma där vi åt lasagnette och drack vin. Lite halvlulliga gick vi till bussen strax efter åtta. Vi hade blivit tillsagda att komma dit innan nio, men när vi är där vid tjugo i så är det inte en kotte där. Så vi drog till Emmas jobb och tog en cider. Riktigt mysigt ställe! Fick träffa kock-Viktor och kock-Dean som man har hört en del om. Trevligt! När vi kom tillbaka till people strax efter nio så var det självklart lång kö. Men vi lyckades tränga oss fram och behövde inte så alltför länge. VI åt inget av maten men fördrinken slank ner. Resten av kvällen kan nog bäst beskrivas som en "Emma och Alicia" kväll. Vi hade i alla fall kul även om någon tog en powernap i soffan. ;) Träffade människor som man inte har sett på grymt länge, sådant är alltid roligt!

Efter att ha lyckats grymt bra med att tränga mig i garderobskön så köpte jag lite fyllekäk på gamla jobbet. Träffade Chemad, en fd jobbarkompis som jag tycker väldigt bra om. Så jag hängde där tills jag nästan fick springa till bussen. Tack vare maten så lyckades jag hålla mig vaken hela vägen hem.

Tack Emma för ännu en lyckad kväll! Du och jag, det är det enda som behövs för en lyckad kväll. Och lite alkohol.

Konstig början

Några ettor (säkert) springer och skriker i korridoren utanför klassrummet. Ander Kalat, vår lärare, får nog och öppnar dörren:

- Nu får ni stilla er därborta! ...... ANNARS KOMMER JAG!

Haha, he made my day (afternoon snarare). Det är svårt att förstå det roliga om man inte vet vem han är. Men om man säger såhär, om någon skulle kunna springa efter elever så skulle det vara Kalat.

Dags att koncentrera sig igen. Som Anders precis sa: "den här lektionen har börjat konstigt!".


En guldfisks minne

Äntligen fredag, som jag har längtat till denna dag! Känns dock inte som att det är fredag riktigt, veckorna går så fort att man inte hänger med. Imorse fick jag i alla fall svaret på varför jag har så dåligt minne, jag har ärvt det av mina kära föräldrar. Mamma är precis som jag, kan säga samma sak flera gånger och glömmer bort vad andra människor säger jättesnabbt. Men imorse så bevisade även pappa att han har ett guldfiskminne.

06.13:
- Alicia, ska inte du upp nu?!
- Nej...
- Vadå då?
- Jag sa ju igår att jag skulle upp klockan sju!

06.26
- ALICIA, UPP MED DIG!
- Men vad fan, jag har ju sovmorgon!!!!

Mitt morgonhumör är inte att leka med.. Så det var min sovmorgon det, tack pappa!


Gratis färglinser

Just det, fick hem mina färglinser idag också. Ska testa dem imorgon på morgonen om jag hinner, kanske kommer brunögd till skolan imorgon. Batterierna till kameran är på laddning nu så snart blir det mer bilder här i bloggen! Då ska ni få se hur jag ser ut i bruna ögon. Tror det hade varit finare om jag hade varit lika blond som förut (innan frissan förstörde mitt hår och jag fick färga om det).. Men men, det visar sig. Alltid kul med variation!


Handbollspojkar

Jag säger bara DODER, PALICKA, LARHOLM, SÖDERQVIST och STAFFAN OLSSON. Mina favoritpojkar just nu! Trots en förlust så ser jag dem som segrare. De bjöd kroaterna på en match, en bra sådan också! Dock märktes bristen på rutin i slutet men det ser verkligen lovande ut.. Jag, mamma och pappa satt och skrek i 60 minuter, det är något speciellt med handboll. Staffans pepptalks är ju underbara! "Nu tar vi den här jävla skiten nu!" (förra matchen), "Inga jävla hängbjörkar!" (ikväll). Härlig kille det där, han vet hur man peppar ett lag. Guld värd!

Nu sitter jag här, hur trött som helst.. Så trött att jag till och med inte orkar att gå och lägga mig. Det är så mycket som ska göras. Tvätta bort smink, tvätta navelpiercingen, borsta tänder osv.. Här snackar vi om ett allvarligt I-landsproblem. Lyssnar på en massa partymusik som gör en pigg lagom till att man ska sova. Smart Alicia.. Men jag kan inte hjälpa det, är så taggad inför morgondagen!


Vilken glöd!


Galet röj

Yes, det blir det på fredag! Tintin ska fira sin 20 årsdag på people, middag & party all night long.. Fick inbjudningarna idag, så nu är det bara kläder som ska fixas! Jag längtar, det ska bli riktigt kul. Dessutom så kommer min kära pylv hem från Östersund också & joinar på people, kan inte bli bättre! Kom precis på att det är onsdag idag och inte tisdag. Inte lite glad man blev. Älskar när man kommer på sådana saker, som när jag kom på i söndags att jag var ledig på måndagen. Ibland är det bra att vara glömsk, när man kommer på saker så blir man så lycklig.

Idag så gick jag en stund på stan med Erika och Julia efter skolan. Sedan mötte jag upp Tintin och halv fem tog jag bussen hem. Bussen var smockad, tur att jag tog ett säte där man har mycket plats för benen säger jag bara. Det är inte lätt alla gånger att vara 183 cm lång.

Nu ska jag försöka sussa lite. Puss


Vimmelbild från i fredags, trion on the dancefloor

Grattis mig själv på namnsdagen

Alicia Emma Agnes Karlsson.

Agnes är ett kvinnonamn av grekiska grekiskt ursprung, som använts i Sverige sedan 1200-talet. Det kommer från grekiskans agnós med betydelsen "ren" eller "kysk". Agnes och namnsdagsgrannen Agneta är namn som avlöser varandra, då det ena anses omodernt eller ålderdomligt, är ofta det andra populärt, och nu är det Agnes som är betydligt vanligare bland de yngre. Det finns 16411 kvinnor som har förnamnet Agnes. Av dessa har 9021 namnet Agnes som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag: 21 januari

Det är nog bäst så


Nr 2


Emma "Ekorre" Högling

Jag skulle kunna skriva ett kilometerlångt inlägg om hur mycket du betyder för mig. Alla minnen vi har trots denna korta tid vi har känt varandra, det är helt otroligt. Förstår inte hur du har kunnat komma mig så nära inpå, men jag är väldigt glad över att du har gjort det. Som sagt, detta inlägg skulle jag kunna göra hur långt som helst.. Men det räcker med: jag älskar dig vännen. Du är en av de bästa jag har och någonsin kommer att ha. Tack för att du finns.

!@#"!

Plugg, plugg och åter plugg. Det går skitdåligt för mig, har ingen motivation alls. Fick lite godis av mamsen nyss, men det höjde för ovanlighetens skull inte lusten att plugga alls. Suck.. Tänker istället på vad jag ska ha på mig på fredag när Tintin ska firas och hur jag ska bete mig mot en viss person. Sen så har jag kanske ett jobb på gång, får se hur det går. Skulle vara så grymt SKÖNT om jag fick det, jag behöver verkligen pengar...

Nu ska jag fortsätta att plugga socialpsykologi.

Varför kan inte jag vara en sån där "äh, skitsamma"-person? Det skulle vara bra skönt, ibland.

Okej?

Vad fan är det här? Idag och igår har otippade människor börjat höra av sig. Läser alla min blogg och förstår att det är lite knackligt, eller vadå? Fattar noll, är fan sjukt. Oj, många svordomar men det är så jag känner. Galet, galet och åter galet. Det gör inte saken bättre precis.. Alicias liv är ett väldigt komplicerat liv, på alla plan. Fuck it.

Musik att älska

Don't You Fake It (2006)
Red Jumpsuit Apparatus

Ett av mina favoritalbum någonsin. Lyssna och njut.

Face Down

Do you feel like a man when you push her around?
Do you feel better now as she falls to the ground?
Well, I'll tell you my friend, one day this world's going to end.
As your lies crumble down, a new life she has found.

Körslaget

Okej, jag tyckte också att Team Magnus var sämre än Team Wells igår.. Men samtidigt, det bli så mycket mer spännande nu! Jag trodde tveklöst att de röda skulle ta hem alltihop, nu har jag ingen aning. Tråkigt nog så tror jag inte att de åkte ut för att de var sämst (det var Team Magnus) utan för att alla tittare var så säkra på att de skulle bli kvar. Så som det brukar bli ibland när det är vi tittare som ska avgöra. Man röstar mer på den som man anser är bra men sitter löst, än den som man anser är överlägset bäst.


Kvällens förlorare: Robert Wells och hans kör


Kvällens vinnare: Magnus Carlsson och hans kör.

MWAH

Min mamma är bäst! Jag går ner fram trappan, lite småtjurig och hur hungrig som helst. Tror ni inte att hon står och steker hemlagade köttbullar som jag älskar? Om fem minuter, då ska det ätas. Mat hjälper mot det mesta, iaf tillfälligt.. MAT!

@people

Trots att jag var pank och att folk var ovanligt fulla (eller jag som var ovanligt nykter) så hade jag en rolig kväll igår. Jag och Amanda hängde och träffade lite folk, bland annat från klassen, innan det var dags för att skaka lite rumpa. Helt plötsligt så hittar vi Emma på dansgolvet! Massa dans, dricka för vissa men framförallt skratt. Linus är min nya idol, kungen på dansgolvet! Hans tolkning av Macarena-dansen slår det mesta. Tack för det!

Träffade Milan och blev bjuden på en kebabtallrik. Alltid lika trevligt, den killen är bra.

Ska fortsätta att ta det lugnt idag. Har ätit lite räkor och så med päronen, och snart bär det av mot bastun! En riktigt skön lördag, känenr att jag behöver ta det lugnt och varva ner lite. Egen tid är guld, faktiskt. Men lite tid med dig skulle inte skada..


Jag igår, fick låna lite grejer av syster. Guld värt när man inte orkar tvätta...



Milan, dagens lunchkompis

Gratis utgång

Ikväll ska jag och Amanda ut. Då jag inte har några pengar ska vi smita in innan tio = gratis inträde. Därinne får jag försöka ragga till mig lite dricka, brukar inte vara så värst svårt på det där stället. Riktigt kul ska vi ha! Får hoppas att Emma och hela gänget kommer förbi senare, skulle vara dunder! Ska dock inte bli alltför full (en fördel med att vara pank) så jag är någorlunda klar i huvudet när jag träffar Milan imorgon. Nu ska jag spackla över min fula (skämt) nuna! Peace out.

Jag har lust att ge upp allt, det här funkar inte.

När får man döda?

När är det rätt och fel att döda?

Det första man vill göra är att undersöka begreppen liv och död. Vad menar vi med det?

Finns det olika sorters liv? Bakterie vs Barn. När vi diskuteras liv så är det främst människors liv vi diskuterar, det är en ståndpunkt. Vad menar vi med människor? Ett svar: Homo sapiens (alla människor). Är det positionen tillräcklig? Tycker vi så?

Ett litet utdrag ur mina anteckningar.. Har etik och livsfrågor, döden och moralen är dagens lektions tema. Otroligt flummigt, hade stängt av mina öron för längesen om jag inte antecknade. Är jättetrött vilket inte gör saken bättre direkt. HÅLL UT!

Knutmassor

Jag förstår inte vart min energi har tagit vägen. När jag var liten studsade jag ur sängen vid sex och var hur pigg som helst hela dagen. Nu går jag tidigast upp sex, idag sju, och är trött tills jag går och lägger mig. Ge mig min energi tillbaka! Tror att det beror en hel del på träningen, måste komma igång igen! Jag var ju på G där ett tag, men glömde mina skor på gymmet så nu har jag kommit av mig... Nästa vecka är det spinning som gäller! Ben- och rumpmuskler, vakna!

Idag går jag från klockan tio till obestämd tid. Ska tydligen jobba med filmprojektet hela dagen, det ska bli roligt. Lite drygt med allt förarbete innan man får börja filma bara... Ikväll ska familjen (utan Malin då) åka till Gimo och kolla på lite knutgubbar. Det blir middag på IKEA, tre korvar med bröd och läsk., det är grejer det. Igår åt jag korv på stan med Emma, det var gott. Emma var inte nöjd efter en korv, så hon tog en till. That's my girl!


Världens längsta korv med bröd? Mmm, give me!

Heta musiktips

För några dagar sedan upptäckte jag ett, för mig, nytt band. Lapko heter dem och skivan heter The Arms och kom ut 2004. Två år senare släppte de plattan Scandal som jag inte har hunnit lyssna igenom ännu. Jag har blivit så bekväm med Spotify, då inte skivan finns där tar det ett tag innan jag orkar ladda ner det. Det är i alla fall ett av mina tre musiktips för ikväll.

Det andra är Pinks nya skiva Funhouse (2008). Alla har hört låten So What, men de andra låtarna förtjänar att bli lyssnade på. Särskilt Bad Influence som är en av mina favoriter. Gillar den tjejen, visste ni förresten att hon också heter Alicia i förnamn? Jag tyckte att det var så coolt när jag fick reda på det, 11 år gammal och med Pink som en av mina största idoler.

Tredje och sista musiktipset för ikväll är Feist. Låten 1234 har jag förstått går hem hos en hel del, vilket är fullt förståeligt. Jag lyssnade mycket på den här typen av musik för några år sen, intresset väcktes på nytt igen när jag fick höra hennes nya album The Reminder.

Som ni ser så anger jag inte genrer för de olika artisterna. Om sanningen ska fram, och det är lite pinsamt med tanke på hur mycket jag älskar musik, så är jag så himla dålig på just genrer. När jag har pluggat på det lite mer så återkommer jag med dem!


De tre finnarna som tillsammans bildar bandet Lapko.


Pink,  I love her still!


Leslie Feist, underbar röst

Det blir vad man gör det till

Tänk hur glad små saker och handlingar kan gör en. Jag var inte på världens bästa humör denna morgon efter alldeles för få timmars sömn. Men när busschauffören, en kvinna på kanske 60 bast, utbrister "TJENA!" när jag kliver på bussen så kunde jag inte låta bli att dra lite på smilbanden. När jag kommer till skolan så håller en kille upp dörren till laddskåpen (den är jättetung!) och sedan väntar han med hissen så att jag kan få åka med. Hur många skulle göra det? Inte jag i alla fall, därför blev jag glad. Nu sitter jag här och är trött men på bättre humör, tack vare dessa två händelser. Så tack busschaffisen och killen i hissen!


Sur och Ful

Igår var det en bra och fullspäckad dag. Den började med lite fotbollstittande i Diöshallen. Det var cup och herrarna spelade, självklart så var hejarklacken på plats! Tyvärr åkte de ut efter en vinst, en oavgjord och en förlust.. Men de kämpade på bra tycker jag. Efter det tryckte vi ihop oss i Elins lilla pärla och åkte till Willys för att handla mat till kvällen. Sedan blev det matlagning i Idas kök, och vi tryckte glatt i oss tacos vid halv fem. Ida däckade på golvet av mättnad, Elin knäppte upp byxorna och jag, Erika och Sara tog det allmänt lugnt. Skärpning sa vi och började fixa oss och dricka, samtidigt som vi pratade med två roliga killar på msn (som vi sedan träffade på Etage). Vi spelade ett grymt roligt spel vid namn Party Alias. Ett hett tips! Vid tio drog vi vidare till Jennie och fortsatte att spela det där. Kvällen avslutades med utgång på Etage där Sur och ful spelade. Grymt bra killar som varken såg fula eller sura ut.

Idag tar jag det lugnt och försöker hålla mig från att skicka iväg sms... Får se hur det går.


My plan for today

Medan jag sitter här och vänta så kan jag redogöra min planer efter halv hem:

16.30: lektionen slutar (senast)
17.00: kliver in på mitt Wayne's
17.05: sitter vid ett bord med min chailatte
17.10: efter att ha chillat fem minuter så tar jag fram psykologiboken, artikeln och mitt block. time to study..
18.15: går till Centralstationen
18.30: kliver på buss nr 20 mot Sunnersta
~19.00: plingar på Sannas dörr
19.05 (MAX): äter middag
22.10: sätter mig på buss 821 hem

Så ser det ut, sen visar det sig vad man hittar på när man kommer hem. Onödigt inlägg, I know. Men vad gör man inte för att få tiden att gå...

I väntans tider

Usch, jag blir så sur att alla drar hem när jag har en två timmar lång lektion kvar... Hur kan man låta elever sluta halv fem på en fredag? Varje fredag dessutom, it sucks! Måste nog komma på ett annat uttryck när jag tycker att saker suger... Det suger? Nåväl, jag sitter och inväntar dagens sista lektion Etik och livsfrågor. Det enda positiva med lektionen är att vi får fika, annars finns det inga så många skäl till att gå på den egentligen. Jag har sett att vissa i den klassen har gått hem, jag klandrar dem inte. Men jag är som sagt duktig och väntar.


Nu är det helg igen

Det känns som att det är tisdag då vi började i skolan igår.. Trots att man har gått och blivit lite småsjuk så ser jag fram emot helgen. Fullt upp som vanligt, eller oftast i alla fall. Ikväll ska jag till Sunnersta och Sanna på middag. Ska fira hennes 18-årsdag i efterskott. Jag drar dock hem efter middagen och följer inte med ut då jag ska parta imorgon. Då är det krogen med Elin, Ida, Jennie och kanske Hägglund som gäller. Kanske även blir lite fotboll på dagen innan vi går till Ida för att äta och fixa oss. Det ska bli riktigt kul, sist jag gick ut med dem var helgen efter min födelsedag, dvs september! Helt galet, alldeles för längesen. Har skickat iväg min alkoholbeställning också, har bestämt kläder (nästan) so I'm ready to party!

Visa ditt intresse eller förlora mitt. That's the way it is..

Grattis Alicia 80 år

Idag kände jag mig verkligen gammal och senil.. Hela vägen till skolan så letade jag efter mina vantar som jag visste att jag hade tagit med mig. Letade i hela jackan, men hittade dem inte. När det är fem meter kvar till skolan så kommer jag på vart jag har lagt dem, i luvan... Gammal och senil i förtid, det är Alicia Karlsson det. Grattis mig själv på 80-årsdagen. Tack!



Hockeymannen

Då var skolan igång igen efter lovet.. Idag var det en mjukstart, började kvart i ett och slutade tre. Inte så jobbigt med andra ord. Kom igång med filmprojektet och jag är riktigt taggad! Det kommer att bli en sjuk film, som vanligt när man är i samma grupp som Pedram. Sjuk film som sagt, och det kommer att bli sjukt kul!

Har inte så mycket mer att skriva idag, eller jag orkar inte om jag ska vara ärlig. Är mest less på alla som spelar massa spel och inte är lika raka som jag. Tänk hur skönt det skulle vara, att aldrig behöva fundera på vad någon tyckte eller tänkte då man säger det rätt ut. Sure, kanske inte allt men det som kan sägas. Jag önskar att alla kunde genomgå en Extreme Makeover á la Alicia. Det skulle vara något det.

Nr 1

Denna kategori invigs inte helt oväntat med min syster och min bästa vän, Malin Sofia Wilhelmina Karlsson.



Min syster är inte bara otroligt vacker utan har en insida som är minst lika fin. Hon är den mest generösa och godhjärtade människa jag känner och någonsin kommer att lära känna. En människa som sätter alla andra för sig själv, som finner lycka i andras lycka och inte endast i sin egen. En person som man inte kan tycka illa om av några andra anledningar än avundsjuka.

Förrutom att vara min syster och bästa vän så är hon även min idol, min förebild. En människa jag skulle kunna offra mitt eget liv för. Någon som jag har och kommer att älska i hela mitt liv, lite mer än alla andra.

Grammisgalan 09

Självklart satt man klistrad fram tv:n. Rätt människor (artister kanske man säger) fick grammisarna, för det mesta. Är inget stort fan av Håkan Hellström, så jag höll tummarna för att Timbuktu skulle kamma hem Årets manliga artist. Tyvärr gick det som sagt, och väntat, till Håkan "Jag-kan-inte-sjunga" Hellström. Grattis!

Sitter och lyssnar på In Flames, "duetten" med Timo ikväll var grym! Hoppas att den dyker upp på nätet inom en snar framtid. Nu tänkte jag faktiskt inviga min nya kärleksfulla kategori.

Radio Bandit i Uppsala



Snälla, nu tack! Så svårt kan det inte vara? Eller?

Nytt inlägg, ny kategori

Jag är en människa som har väldigt svårt att prata om känslor. Istället så visar jag eller skriver dem, något som jag alltid har gjort. Därför tänkte jag skapa en ny kategori på min lilla blogg, kärlek, där jag kan skriver om människor som är betydelsefulla för mig på ett eller ett annat sätt. Tänkte slänga in ett nytt inlägg redan nu, men tvivlar på att jag orkar det utan skjuter nog upp det istället.

Istället ska jag grädda kladdkakan, hämta glass och mysa framför tv:n och grammisgalan med mamsen.

Att överraska

Jag är en person som älskar överraskningar, sådana som gör en glad förstås. Men jag tycker nästan mer om att överraska någon annan och se hur glad den personen blir. Idag blev min mamma den lycklige då jag lagade middag och dukade fint lagom till hon kom hem. Ljusen var tända, maten serverad och ölen stod framme. Mammas reaktion, glädje, gjorde att det var värt all möda! Efter maten så gjorde jag i ordning kladdkaka, är man inte den perfekta dottern så säg. I alla fall idag... Har rätt mycket att ta igen om man säger så.

Sjukling, again..

Ja, vad ska man säga.. Mitt humör är inte att leka med. Jag måste säga att jag överreagerade igår, något som min kära och kloka vän Emma fick mig att inse. Men helt fel hade jag inte och en förbättring är att föredra.

Gårdagen var riktigt trevligt. Mötte upp Kristian vid halv fyra och åkte hem tjugo i elva, en heldag med andra ord. Vi hann med att sitta en stund på Berns, gå en massa, ta en fika och hänga lite i hans lya. Åt jättegod glass som jag funderade på att sno med mig hem, men ångrade mig. Fick ett sms nu att han ligger däckad i vinterkräksjukan, jag hoppas verkligen att jag slipper det det då jag har åkt en förkylning också.. En kombination av de båda är inte att föredra.

Har precis avslutat ett 25 min "långt" samtal med Ylva. Min otroligt underbara vän. Love.

Bye

Killar är som grodor utan ben, hopplösa. Jag vet inte vad jag ska tro, orkar inte mer. Har en sån himla lust att bara skita i allt, avsluta det vi har påbörjat och aldrig mer ses. Så less är jag, intresset minskar rejält. Fuck this shit.

Jag ska till Stockholm idag och träffa Kristian. Fika och prata lite, precis vad jag behöver!

I love my friend

Det blev en riktigt trevlig kväll hos Ylva. Först provlåg jag hennes nya 140 säng, very nice! Efter det (och ett lite pinsamt och fnissig samtal med K) så blev det temys med kex, brieost och lite tända ljus. Hur mysigt som helst! Kayleigh (stavning?) och Marie kom hem efter ett tag och hade med sig chips och naturgodis. Tillslut så satt alla vid köksbordet, vi fyra och så Kjell förstås. Man kan inge annat än att tycka om de människorna. Sedan myste jag, Kayleigh och Ylva i nya sängen. Lite högläsning ur Ylvas dagböcker blev det, sånt är alltid lika kul.. Listorna över de snyggaste killarna, alla "första gången" händelser, discon, pyjamaspartyn.. Alla borde skriva dagbok, det är så otroligt kul att se tillbaka och läsa saker som man skrev för över fem år sen!

Nu ska jag sova, imorgon ska jag äntligen få sätta mig på buss 844. :)

Rastlös, ja

Strax innan 18.00:
Wie, äntligen kommer jag härifrån! Om en halvtimme ska jag åka till min älskade Ylva, som imorgon drar iväg till Östersund. 5 veckor utan att ha min lilla Ylva i Björklinge, det blir tufft! Sist så åkte jag till och med upp till Östersund, en riktigt mysig helg men den här gången blir det att vänta tills hon kommer tillbaka. Ska njuta av kvällen iaf, underbara vän! Nu blir det att slänga i sig lite käk, ha en trevlig kväll folket!

Nu:
Glömde publicera inlägget, nu jag drar jag!

Alicia Karlsson i TV!

JAG KLARAR INTE AV DET HÄR!

Har inte gjort någonting på hela dagen, är så sjukt jävla rastlös på ren svenska. Ska nog slå på någon rulle nu, borde städa men är alldeles för lat för det. Kanske drar in till Stockholm imorgon, om inte en viss Mr A har blivit frisk och vill kramas lite.

Emma berättade för mig när vi fikade (eller snarare när vi handlade lite efter) att en Alicia Karlsson hade skrapat triss i tv. Vad fan?! Är det någon med namnet Alicia Karlsson som ska skrapa triss i tv och vinna stålar så är det väl jag! Jaja, grattis till henne. Pengar och grymt snyggt namn, hennes liv är ju underbart.




In my place

Jag älskar mitt rum! Kanske inte just nu när det är stökigt och smutsigt, men när det är städat så är det mitt favoritrum nummer ett! Det har länge varit tomt på väggarna men nu har jag prytt dem med bland annat en brynäsflagga och en stor plansch på Coldplay. Very nice! Har passat på att fota lite efter jul med kameran, enjoy.


Look at that beauty! Brynäshjärta rakt igenom!


Min snygga fondvägg, tv, tre spelande grisar och lite annat. Till höger ligger min glasveranda där förfester kommer äga rum i sommar, it's a promise!


En del av min garderob och min snygga spegel. Suddig pga fel inställningar..

Pics från nyårsdagen


Finmiddag på G.. I like!


Sedan blev det att spela het potatis, ett väldigt roligt med stressande spel.












Morriz var också med och myste lite. :)

Ta er förkylningar!

Fan ta förkylningsviruset! Eller vad det nu är som går.. Alla mina planer ställs in då alla människor jag ska träffa blir förkylda. Hm, det kanske är så att ingen vill vara med mig och skyller på att de är förkylda? Tåls att tänka på! Den person jag vill träffa allra mest börjar i alla fall bli friskt, vilket är väldigt positivt. Ska försöka tjata till mig en dejt imorgon, jag är sällskapssjuk... Kramsjuk också, avhållssamhet är inte min grej riktigt. Om jag fick bestämma så skulle något sådant inte existera. Fast iofs, kan bli rätt jobbigt efter ett tag.. Hm, får fundera vidare på det där.

Idag var det alltså tänkt att jag skulle träffa Milan en snabbis på dagen, men självklart så ringer han vid halv tolv och säger att han är sjuk. Blev jag förvånad? Nej. Blev jag less? Ja! Orkar inte sitta här på mitt feta arsel, tur att jag ska få träffa Ylva en stund ikväll. Men hon ringer väl också och säger att hon är sjuk snart. Just my luck..

"Du kör som ett jävla kukarsel!"

Några sköna lines från filmen Kopps:

Lasse när han och Jacob ska elda i korvkioskens papperskorg och hela kiosken börjar brinna:
- Fan, det börjar ta sig!

Jessica frågar korvkioskens ägare om han har en aning om vem som kan ha startat branden, om han har några fiender:
- Jag är skyldig min granne Greta 150 kr men inte tror jag att hon skulle göra något sånt här!

Benny kraschar in i Jacobs och Lasses bil:
- Fan Benny! Du kör som ett jävla kukarsel!

Jessica och Benny under förhöret:

- Ni har inte lyckats få tag i förävarna, kan du förklara det?
- Jag hade tag i en en gång, men han... stack iväg.

Bögen Håkan till specialstyrkans "chef" Gunnar:
- Jag tycker att det saknas något här. Det saknas en kram.

Jacob till Benny när de är jagade av specialstyrkan:
- Vafan, vi är jagade oh du ska bajsa nu?! Är du dum i huvudet eller?!

Mycket av det här är inte ett dugg roligt när man läser det, men om ni har sett filmen så fattar ni.

Takida - Handlake Village

Du, du, du..


Time for Kopps

Skulle ha publicerats för en och en halv timme sen..
Urk, söndagsmiddagar är inte att leka med.. Sitter här som en överjäst val, orkar knappt röra mig. Potatisgratäng, biff, sallad och äppelstrudel med vaniljvisp ligger i min mage. Gott var det men jag har inte lärt mig konsten att äta lagom mycket än. Det är lite konstigt med tanke på hur ofta jag äter, övning ger ju färdighet heter det. Nåväl, someday har jag fått in snitsen. Förhoppningsvis. Nu ska jag kila ner och kolla på Kopps!

Stadsbesök och mysiga kvällar

Det blev inget besök i skogen i fredags.. Alla är förkylda nu känns det som, tur att man själv inte är sjuk. I fredags åkte jag istället in till stan med Malin och Dennis. Vi gick runt och tittade lite, mötte upp Linda och sen lunchade jag och Linda med kusinerna Markus och Sofia. Jag har inte sett Markus på minst fem år så det var riktigt roligt att få träffa honom. Efter lunchen så drog jag och syster (Markus med en liten stund) iväg på en shoppingrunda. Jag hittade en tröja och ett par skor, så nu är man lite fattigare. På kvällen så tog jag det lugnt med familjen, samlade lite krafter och tog igen lite sömn.

Igår åkte jag in till stan igen, den här gången var det fika med Emma som stod på schemat. Hann köpa ett linne innan med, pengarna bara flyger iväg.. Tog en chailatte på Wayne's, hur gott som helst. Bloggardrickan nummer ett, eller vad den nu kallas. Det är väl bara att erkänna att jag också har fallit för denna dryck. På kvällen så gick jag över till grannen Elin och kollade på Wallander - Innan frosten med henne och Erik. Chips, glass, läsk och jordnötsringar tryckte man i sig med, jag klagar inte!

Blir inget besök i skogen idag heller, A är fortfarande förkyld.. Ännu mer sjuk dessutom.. Men men, det sägs ju att längtan är bra. I guess that's true. Men jag kan gärna hoppa över det, om jag får säga min mening.

Nytt år, nya tag

Avslutet på 2008 och början på 2009 kunde inte ha blivit bättre. Nyårsaftonskvällen började med middag hos Lovisa. Det bjöds på entrecote, potatisgratäng, sallad och sås. Hur gott som helst och sällskapet som bestod av Lovisa, Anna, Emma, David, John och Åke gjorde det bara bättre. Det var som Anna (lite halvfull) sa i sitt fina tal: kvalité framför kvantitet. Efter middagen blev det efterrätt bestående av vaniljglass med apelsingrädde och hemmagjorda havreflarn. Mätt blev man, och sedan blev det att jäsa lite i soffan. En hel del dans blev det också till gamla godinar som Rednex - Cotton Eye Joe. Vid kvart över tolv begav vi oss vidare mot Gunillaklockan där tolvslaget skulle inväntas. Det var en rolig upplevelse att stå där nykter tillsammans med Emma, som inte var särskilt berusad hon heller. Att se alla fulla människor (mestadels fjortisar, uh) men även upptäcka vilken blandning på människor det var är något som man inte har tänkt på förut. Kan bero på att man har haft fullt upp med att försöka hålla sig på benen... Kvällen avslutades på Terassen där jag och Emma lyckades med att hamna vid det mest spårade bordet på hela stället. Fyra champangeflaskor och lika många fulla grabbar, men roligt hade vi. Strax innan två gick vi därifrån, och jag åkte bussen hem med min fulla syster. En cider och två glas champange blev det för mig, otroligt bra och billigt då jag inte betalade någonting själv. Nykter på nyår var en hit!

På nyårsdagen vaknade man alltså upp pigg som en mört, medan andra låg bakis. Jag mådde så himla bra! En riktigt bra start på det nya året alltså. Vid fyra kom grannarna över på middag, riktigt trevligt. God mat, prat och spel blev det, och jag skrattade så att jag nästan fick kramp i magen. Vi har världens bästa grannar, utan tvekan! Tog lite bilder också faktiskt, dyker upp här ikväll kanske..

För idag ska jag nämligen ut till skogen igen. Buss 844, here I come. :) Jag hoppas att ert avslut på det gamla året och början på det nya blev minst lika bra som mitt!

RSS 2.0