Social injustice

A man is driving his car
while listening to his favorite song
A boy is dying in a war
while wondering what he had done wrong

A girl buys a new dress
like she does every day
A man goes deep down in his depress
and can't the rent for the house pay

A boy at his skateboard slide
on his way to a friend
A woman from her husband hide
on her way to the end

A world full of equals you say
I can not agree
I see social injustice every day
If you open your eyes, you'll see




All you need is love



Som ljuset från solen
Som vattnet i havet
Som fåglarna på himlen
Som sandkornen på stranden


Så stor är min kärlek till er.


Dikt

Every day I see you
walking down that street
I want to ask you "how do you do?"
and tell you that you're the most beautiful boy I've ever meet

But I'm too shy
I just look at you and smile
And I wonder why
I haven't got the courage to talk to you for a while

One day you were gone
It was a day in September
And all I know now
Is that you I will always remember

It's better to regret something that you have done, than something you never did.

Världens grymmaste unge

2 år gammal, imponerande!


I'm free!

Ledig idag, skönt, skönt och åter skönt att kunna sova till tio. Ställde faktiskt klockan på nio men somnade om, jag är ju trots allt ledig. Inge jobb i Öregrund men här hemma blir det att städa hela övervåningen... Urk, är det något jag avskyr så är det att städa. Men grymt skönt är det efteråt, när allt är rent och fint (sen så tar det ungefär tre timmar minst innan det är klart).

Imorgon blir det att jobba igen och på onsdag drar man till Stockholm och Gröna Lund! Ska bli riktigt roligt! Emma ska tvinga upp mig i fritt fall, jag är redan nervös... Kommer att gråta, höjdrädd som jag är. Jaja, om jag dör så gör jag det med stil i alla fall.

Lyckades träffa båda mina läbybrudar igår, Malin och Elin. Fick skjuts från Gränby av Elin och hennes lilla vita pärlan. När jag kom hem så gick Malin av bussen, så då fick man en pratstund med henne med. Kände att jag behövde träffa dem, man saknar dem mer än vad man är med dem. Men det är så det blir när man har jobb och alla har sina egna saker på olika håll. Det viktiga är att man fortfarande är vänner. :)


Vi tre vid Hov, blöta i baken tack vare båten som läckte in vatten.
Saknar tiderna!


Tveka aldrig

Hellre ångra någonting man gjort än någonting man aldrig gjorde. Det är ett slags motto jag har. Jag kan leva med att ha försökt och misslyckas, men inte med ovissheten om vad som hade hänt om jag gjorde det. Oj, vilket djupt inlägg det här börjar bli. Jag som bara tänkte skriva att hade jag inte tvekat och gått av vid stadshuset och sprungit istället för att åka till centralstationen så hade jag hunnit med min buss idag! Men det löste sig ändå, fick hämtning i Björklinge så jag kunde ta 888:an som kom en halvtimme senare. Stopknapparna på den bussen fungerade inte, vilket jag upptäckte när vi hade åkt förbi min hållplats. Så jag fick ta en extrasväng runt istället, men det gick bra.

Har alltså jobbat fredag, lördag och imorgon är det dags igen. Det är tur att man trivs på jobbet, annars hade jag nog gått under. På onsdag kanske det blir Stockholm och Gröna Lund! Roligt!

Nytränad

Detta blev mitt kvar på min kropps skrik på motion:

45 min powerwalk
30 armhävningar
100 situps
100 rygglyft

Nu mår jag riktigt bra! Duschen och sängen it is!


Så fick jag mitt namn

Min mamma heter Anna (bytte till Cecilia när hon blev äldre), min pappa heter Sven Roland och mina systrar fick namnen Linda och Malin. Fyra helt vanliga svenska namn som passar bra med efternamnet Karlsson. Sen kom jag, Alicia Karlsson. Mina föräldrar valde mellan mig och en hund, känns ganska bra att de valde mig. Mitt namn fick dock inte efter en hund utan någon programledare som gillade gorillor. Mysigt. Känner att mitt namn bryter lite mot vårt fina svenska Svensson(Karlsson) mönster, men jag gillar't.



Alicia Lundberg, kvinnan som gav mig mitt namn.



Jag sov fyra timmar inatt. Av denna dag har jag tillbringat nästan fyra timmar på tre olika bussar och jobbat i sex timmar och en kvart. Trots att jag är trött som ett as så ska jag ut och gå nu. Jag kommer att dö. Fast med Volbeat i lurarma så överlever jag nog. Ett jävla tjat om Volbeat det blev helt plötsligt, Ylva har i alla fall sagt att hon ska följa med mig i december!

Over and out!

Volbeat - I Only Wanna Be With You



Love, love, love!

VOLBEAT LIVE!!

Gissa vem som ska se Volbeat live den 11/12 i Stockholm? .......... JAG! :D Om ingen vill gå med mig så går jag fan själv! Har velat sett dem live så himla länge nu, så inget kan hindra mig! Kanske slutsålda biljetter då, men en biljett hinner jag få tag i innan det händer. Jag är så glad!!!!





Bilder från skogspromenaden

kk jj mm
. äå öö
gg g n


Shopping

Det blev en sväng till stan idag med tillsammans med Emma och Bella. Fika och lite shopping, snart är man pank. Fick endast med mig en sjal idag, som dessutom är något jag verkligen behöver (och vill ha). Imorgon börjar man jobba igen, ska jobba hela helgen. Men jag klagar inte, kanske imorgon klockan sex när jag ska försöka ta mig ur sängen. Ikväll ska jag i alla fall ta det lugnt med familjen, käka chokladbollar och kolla på Ryssland - Spanien. Mamma bakade chokladbollar när jag åkte in till stan och när jag kommer hem så har hon ställt in dem i kylen med en lapp på: "Till matchen ikväll!! Heja Ryssland!!" Hon är allt bra gullig hon. Har lite bilder från skogspromenaden i tisdags som jag ska slänga in i ett inlägg nu, check it out!

Måste bara tillägga att jag faktiskt har pluggat lite de senaste dagarna, duktigt va? Alicia is back on track! Eller nåt.

Semifinal 1

Vilken spännande semifinal mellan Tyskland och Turkiet! Har suttit klistrad i 46 minuter nu, hur kul som helst! Jag hejar faktiskt på Turkiet men jag tror ändå att Tyskland kommer vinna då de egentligen är ett bättre lag (vilket jag tror att de kommer visa nu i andra halvlek) och att de har bättre spelare på sin avbytarbänk än Turkiet (som saknar fem ordinarie spelare). Men Turkiet var helt klart bäst i första halvlek, Tysklands mål kändes inte riktigt rättvist.

Idag har jag hunnit med en sväng på stan med Emma. Köpte bland annat en väska och ett linne, härligtm ed lite färger! Sedan blev det lunch på Wayne's och jag hann med att träffa Bella en snabbis innan jag sprang vidare till bussen. Ylva gjorde mig sällskap på bussen, mycket trevligt! När jag klev av så hörde jag "nämen en Karlsson! Är det Rolands dotter? Ja, nu ser jag ju att du är lik din mamma Cecilia!", glatt log jag tillbaka och svarade att visst var det så. Dock har jag ingen aning om vem denna man är, har aldrig sett honom förut. Men det är det som är charmen med landet, folk vet nästan mer om en än vad man själv gör.


Leave me alone

Volbeat, älskade Volbeat. Min medicin mot ilska. Fan så arg jag är.

A <3 C

Med tanke på förra inlägget så kanske det är dags att skriva något positivt. Jag börjar inte jobba förrän på fredag, i och för sig så jobbar jag hela helgen då.. Men det är skönt att ha några dagar ledigt, särskilt efter midsommarhelgen. Igår var jag duktig! Jag tvättade fönster och hjälpte till att laga mat trots att jag hade levt på frukt och kex hela dagen. Idag tänkte jag dra ut och gå en sväng, känner att man behöver motionera lite. Har faktiskt inte ätit godis på tre dagar nu (ja, jag bröt det i helgen), det är riktigt bra gjort för att vara jag! Däremot har jag klämt i mig två nybakta bullar.. I know, I'm weak.

Jag hade en väldigt otippad dröm inatt, ibland undrar man hur hjärnan egentligen tänker när man sover. Förvånad vaknade jag i alla fall. Nu sitter jag och lyssnar på mina älsklingar, Coldplay. Ingen sjunga rätt in i mitt hjärta förrutom Chris Martin. Gwyneth Paltrow, damn you!

Väntan

Jag avskyr att få förhoppningar och tro att saker äntligen ska gå min väg, och sen så visar det sig att det går precis som vanligt. Åt helvete. Vissa är född med tur och får allt serverat på silverfat, andra inte. Men det som inte dödar en, gör en starkare. Får hoppas att det är något som man inte bara säger, utan något som verkligen stämmer.

Tungt

Idag är man lagom sliten... Eller skippa lagom och sätt dit jävligt istället. Man går runt som en zombie här i huset, vet varken vad som är upp eller ner. Nej då, så illa är det inte även om man är trött. Har haft en riktigt rolig helg så det är värt det! Igår blev det varken Lövsta eller en lugn hemmakväll. Jag åkte nämligen till Österby, kände att partysugen var lite för stort för att stanna hemma. Först var det förfest hos Erik och Johan tillsammans med Elin, Malin, Sara, Daniel och Larsson. Vi fick även ett snabbt besök av Ida, Jennie, Erika och någon som jag inte minns namnet på som skulle skjutsa dem till Lövsta. Ida hann med att dansa små grodorna runt tvättställningen innan de drog vidare, något som jag lyckades fånga på film! Efter ett par timmar med drickande och spelandes fia med hutt (som jag inte var så värst bra på) så drog vi vidare till herrgården där det dansades och köptes lotter. Jag fick två priser utan att vinna, bra jobbat av mig tycker jag! Vid ett åkte man hem efter att ha haft riktigt kul!

Som sagt, trött och sliten idag. Inget mer festande på ett tag, nu ska jag ta det lugnt. Tvättning av fönster är det som står först på schemat. Urk...

Midsommarafton

Dagen började med att Malin kollade fel på bussen så pappa fick skjutsa oss till Tierp. Där hämtade vi dricka, köpte läsk, nötter, mat och tuggummi. Sedan var det dags för förfest hemma hos Carro och Sebben. God mat, roligt folk och "lagom" mycket dricka gjorde att det blev en riktigt lyckad förfest. Vid åtta drog vi vidare till Öregrund, där det blev barhäng och träffa massa folk. Helt galet att alla drar dit, så himla mycket folk! Det blev lite rörigt på slutet och den stora frågan var hur fan man skulle komma hem. Men det löste sig som tur var. Åkte med Medul, Milan och Jonis till Uppsala där syster och pappa väntade. Vid halv fyra var man hemma, somnade sisådär vid halv fem.

Idag är man lagom pigg! Not.. Blir nog hemma ikväll, känner att det skulle vara rätt skönt att bara ta det lugnt.

Please just stop.

Pinsamt värre

Sverige sög totalt, Elmander och Hansson var sämst. För första gången skäms jag nästan över att vara svensk. Fyfan!

Spännande dag

Idag har jag varit i en stad där jag inte känner någon alls, blivit bjuden på mat av två turkar och blivit uppraggad av en busschaufför och däckat på en buss av utmattning. Tänk så intressant man kan få sin dag att låta utan att ljuga genom att  bara undvika vissa detaljer och överdriva lite.

Staden där jag inte känner någon alls är Öregrund, där jag jobbar. Innan jag åkte hem så "mellanlandade" jag i Uppsala och gick till mitt gamla jobb där Chemad och Aydin (f.d arbetskollegor) bjöd mig på mat. Riktigt trevligt att träffa alla igen, var bara Hassan som saknades. När jag väntade på bussen så stannade en annan buss vid busshållsplatsen och tog upp folk. Under tiden så passade han på att flirta med mig, som var totalt ointresserad (cooling). Sedan kom min buss och det dröjde inte länge innan jag däckade totalt och sov. Som tur var vaknade jag i tid och slapp gå extra långt (vilket blir JÄVLIGT långt om du missar din hållplats här på landet, i alla fall min).

Nu ska jag ladda upp med fruktsallad till Sverige - Ryssland. Jag är laddad! Saknas bara en kall öl, sen är jag nöjd.


Slut med godisätandet

Nu fick jag en sån där idé igen, att sluta helt med godis och börja äta nyttigare. Då jag inte tränar ett dugg under sommaren så lär det behövas så man inte kommer rullandes till skolan i höst. Så bye bye godis, läsk, chips och kakor and welcome solrosfrön, juice, frukt och nötter!

VS.

Ledig dag nr 2

Det var riktigt skönt att vara ledig igår. Även om jag vaknade runt åtta-nio så kände jag mig utvilad, något som jag inte har gjort på ett tag. Sedan var jag hundvakt tillsammans med Ylva i Lisselbo. Två promenader, spel och glass med chokladsås blev det. Mysigt med regn, mindre mysigt att åskan slog ned precis utanför fönstret. På kvällen drog Karlssons en spontantripp till Uppsala och Filmstaden. Pappa hade fem gratisbiljetter så vi köpte godis, läsk och kollade på Brudens bäste man. En bra film, trots att handlingen är så otroligt uttjatad.

Idag har jag inga större planer. Ska nog dra in till stan en snabbis och hämta mina lagade jeans. Först blir det att äta frukost och bråka lite med syster om hennes hörlurar som tydligen är trasiga (och jag använde dem sist).

So long!

Inget händer

Jag försöker, men ni måste fan också försöka om det ska fungera.

Uppdatering

En helg till har bara flugit förbi, helt galet vad tider går fort! Har jobbat hela helgen på Hotell Flora, så mycket tid har spenderats i Öregrund och på buss 811. Anna, Emma, Jennifer och jag är det som har jobbat nu i helgen och imorgon är jag ledig. Känns lite konstigt att inte ha något planerat, något man ska göra. Men det blir nog en sväng ner på stan, hämta mina jeans och kika förbi mitt förra jobb. Saknar faktiskt människorna, det måste jag säga. På tal om gamla jobbet så ringde någon som träffat mig när jag jobbade där till hotellet och frågade om jag jobbade. Det visade sig vara en stammis, som jag dock bara träffade en gång, som ville hälsa på mig. Hur trevligt som helst! Jag sa att han skulle komma tillbaka och ta en fika då vi knappt hann prata (ute i sista minuten till bussen som vanligt) och det skulle han göra.

Jag trivs grymt bra på jobbet, love it!

Nyfriserad

Gäspandes med världens morgonfrilla steg jag in på frisörsalongen imorse. Såg att frisören drog lite på munnen vilket är fullt förståeligt. "Jag tänkte att det är ju ingen idé och fixa håret" drog jag till med, vilket var sant. I över två timmar satt jag där och fick mitt hår färgat och klippt. Riktigt skönt att fixa utväxten och få sina slitna toppar avklippta. Efter det sprang jag in på Holmlunds och lämnade in mina jeans, så i helgen så kommer inte mina jeans vara knapplös längre!

Lax, potatismos, sås och grönsaker blev det till lunch idag. Visst är jag duktig?! Sen att det var en fryst färdiglagad rätt kanske man inte behöver nämna..

Nu ska jag fixa mig lite mat. Emma lyckades få mig att inte ta chipspåsen till middag utan åtminstonde fixa mackor eller nåt. Vad skulle jag göra utan dig "mamma"? Haha.

Suprise!

Överrasknings"festen" blev lyckad! En chockad och glad Sabina kom skrikandes ut på altanen. Sedan blev det kramar, tårar och massa mat! Chips, grillspett med kyckling, pommes, tsatziki, någon sås, bröd, sallad och chokladbollar. Mumsfilibaba! Jag och Emma trivdes riktigt bra. ;) Det blev en rätt tidigt hemgång, tio över tio satt man på bussen ut till Läby. Nu sitter jag här i ett tomt hus och är hur trött och mätt som helst. Tänkte precis skriva att jag kan sova hur länge jag vill imorgon, men det är ju inte sant kom jag på (igen). Jag ska klippa mig och färga håret imorgon, ska vara i stan klockan nio vilket innebär att jag måste upp runt halv åtta. Kul? Nja.. Kanske är bäst att man går och lägger sig.

SOMMARLOV

Det känns inte som värsta grejen det här med sommarlov, även fast det är det sista i hela mitt liv... Usch, nu känner jag mig plötsligt gammal. Krisen som jag och Ylva fick förra veckan kommer tillbaka.. På tal om Ylva så träffade jag den tjejen på bussen och Mathilda och Carin med! :)

Är supermätt efter lunchen på Max, sjukt gott! Ikväll blir det god mat igen. Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram... Alicia anthem om några dagar om det fortsätter såhär.

Ett jävla resande

Läby - Uppsala - Öregrund - Uppsala - Läby - Björklinge - Läby - Vendel - Läby.
Det har blivit mycket resande idag, minst sagt.

Vaknade sex trots att jag kunde sova till sju.. Åkte ut till Öregrund och det gick bra att jobba på hotellet. Mycket nytt, men lite har man lärt sig iaf. :) Efter det åkte vi hem, jag sprang med bussen och hann PRECIS med den vilket var skönt. Annars hade jag fått vänta en timme på nästa buss.. Väl hemma ringer pappa och säger att jag måste lämna en film som systrarna glömt i Björklinge. Hittade ingen skjuts så fick ta moppen. Det blev som en liten nostalgitripp, kändes som att man var 15 igen. Helt sjukt var tiden går fort.. I alla fall, Elin ringde när jag var hemma och drog med mig till Malin där det var Sverige - Grekland som gällde. Tillsammans med Elin, Malin, Sara, Niklas, Johan och Kritan skreks och hejades det, SÅ JÄVLA SKÖNT MED EN SEGER! :D

Imorgon är det skolavslutning, underbart.

Happy face

Lättnad. :) Nu känns det bra igen, om inte ännu bättre.

Ska sussa nu, så man orkar upp klockan sju imorgon.. Får sova lite på bussen på väg till Öregrund och jobbet. Ssssnark! Natti natti.

Countdown

Om en halvtimme visar det sig.. Jag vill inte samtidigt som jag vill.

Partypic



Såhär lugn var förfesten i Lördags...

Ssssnark..

Usch så trött man är idag. Tror att syster har smittat mig med sin sömnlöshet. Kunde inte alls sova inatt, tror inte jag somnade förrän efter tre. Så nu är man ju pigg... Not.

Det blir att ta det lugnt idag, och sedan ska man bli upphämtad för ett snack.. Får se hur det går.

Lycka

Kvällen har varit hur mysig som helst. Vi har ätit grillad, druckit vin och bara pratat i timmar. Hela familjen Karlsson är samlad igen och det känns underbart! Däckade i soffan och de andra systrarna somnade i en varsin fotölj, jag antar att vinet gjorde susen.. Imorgon är jag ledig och på tisdag ska jag jobba! Ska bli riktigt kul faktiskt, får ju träffa Amanda som jag inte har sett på ett bra tag nu!

Jag vet inte vad jag ska tro, du förvirrar mig.

Man tror att man känner någon

Igår var det som sagt fest och det var riktigt lyckat. Förutom att man fick reda på saker som man kanske inte trodde.. Men det la jag åt sidan och såg till att jag hade roligt. Öltält, dansgolv och tusen myggor... Det sista var väl inte det bästa, särskilt när man har över 100 myggbett på benen idag.

Snart ska man åka till Arlanda och hämta upp syster nummer två! Vi har städat, burit grejer och gjort i ordning hennes rum både igår och idag.

Varför ska alla as hitta mig? Jag förtjänar fan så mycket bättre.

Bilder från gårdagen






Maskerad

Igår var det maskerad hos John. Ja, vad ska man säga.. Jag och Emma började klockan sex med att shotta upp hennes sprit och var fulla efter ett tag. När vi kom dit var vi bland dem enda som var utklädda (mer utklädnader kom senare) och påverkade. Men vi hade roligt i alla fall, förutom att Emma slog ut ett vinglas över hela mig, sig och mitt öga sved som fan. Danny Zuko, Sandy, en jordgubbe, Gandalf och en fransman var bara några av dem som kom. Sen drog hon mig vidare till någon annan fest, hos Markus Ulvne om jag minns rätt, där folket var lite mer packade i alla fall. Åkte därifrån klockan två med Nicko, David och Anders. Killen som satt bredvid mig på bussen la en mysig spya, dock efter att han bett mig flytta på mig. Jag var tacksam för att jag inte var så full. Tjugo över två satt jag på bussen på väg hemåt. Ställde klockan, sov, vaknade, steg av, pratade med syster och somnade.

Lagom bakis idag och snart ska man börja om igen. Känner på mig att det kanske inte bli så lugnt ikväll heller... Men vad gör det? Man lever ju bara en gång! :)

Ps. Min stavning är nog inte den bästa i detta inlägg. Och juste, bilder kommer sen! Ds.


Sahara?

Det känns nästan så... Helt sjukt varmt!
Men man ska inte klaga, sommaren är ju här! Alla sommarkvällar, fester som varar hela nätterna och myskvällar med nära ock kära.. Here I come!

Idag vaknade jag tidigt, redan 09.30 (hade ställt klockan). Så jag gjorde i ordning en god frukost och la mig ute i solen en stund. Blev inte mer än en timme då jag inte klarade mer. Det är nästan FÖR varmt... Istället sitter jag här och kollar vilken buss jag ska ta till stan ikväll. Det blir att festa ikväll och jag är faktiskt taggad! Maskerad hos John är det som gäller, och jag kommer att vara djävulskt snygg. Ja, jag kommer att "klä ut mig" till djävul, inte så avancerat men roligt! Ska ta mig hem till Emma innan för fixning och förkrök.

Är lite avundsjuk på tjejerna som är och badar i Rullsand idag. Kunde tyvärr inte följa med då jag ska bort lite senare, rackarns.. Istället för jag nöja mig med Läby, solstolen och jacuzzin som min svalkande oas.

Kärlek

Det är otroligt hur mycket en person kan göra. Två dagar har gått sen min syster kom hem och jag är redan lyckligare än någonsin. Jag hade nästan glömt hur det var att skratta och vara lycklig i detta hus. Nu skrattar jag konstant och det är tack vare dig, min älskade syster. Nu är hon sur på mig för att jag spelar Volbeat på för hög volym, men jag älskar henne ändå. :)



Tills döden skiljer oss åt.

Ego

image63


Musik

John Mayer - Daughters
John Mayer - Your Body Is A Wonderland
The Pogues - Love You 'til The End
Jason Mraz - Plane (http://www.youtube.com/watch?v=eHFlUVe5SMo) Bästa versionen!

Avundsjuk

Thomas ringde precis från SRF (Sweden Rock Festival) och skrek att de lyssnade på Volbeat. Världens drag till ett grymt band. Jag är något avundsjuk på den grabben...

Studenter, traktorer och flak

Fyfan så varmt det är idag, särskilt när man står och trängs med släktingar och plakat. 13.00 stod jag och Ylva vid Upplands nation och såg John Bauers treor springa ut. Grattade Ola och Ylva gav honom två rosor, sen var det dags att fulla på energin på Hugo's. Iste och jordgubbar gjorde att man orkade ta sig till kyrkogården och möta upp syster och mamma. Studenter och fullproppade flak såg man överallt, och man kunde inte låta bli att le när man såg hur glada (och fulla) de var. Juste, jag missade kusinens utspringning då jag trodde att det var en timme senare, äkta mig..

När vi stod och väntade på att Ola skulle springa ut så fick vi något av en ålderskris. "Jag vill inte bli gammal och ta studenten!", "Nästa år är det vår tur, jag vill inte!". Herregud, jag undrar hur man kommer må när man närmar sig 30..

Nu sitter jag i en soffa á la Westerblom. Försöker koncentrera att skriva samtidigt som Ylva sitter och klagar på skelögda personer i skolkatalogen.

Tjing.

Fotbollsmatch

Efter stadsbesöket så var det grillat som gällde hemma hos Karlssons. Sedan blev man upphämtad av grannen som kom glidandes i sin vita pärla. Vi begav oss mot Tierp och fotbollsmatch. På vägen dit plockade vi upp Malin och Johan som man inte har sett på ett tag. Man kan inte påstå att vi hängde med i matchen direkt. "Va, gjorde de mål?!" Bra där Elin! ;) Häggan och Mickan skadade sig så de kom och hälsade på oss på andra sidan plan en snabbis.

Kvällen tillbringades med syster, bullar, kakor och saft samt filmen PS. I love you. En film som enligt mig är en av de finaste filmerna någonsin. Jag gråter varje gång jag ser den, och jag är inte den som gråter till filmer.


En av världens snyggaste män

Imorgon är det läkarbesök, stan och studentgrej med Ylva och gratta kusinen till studenten som gäller. En dag som kräver energi och mycket sömn, så därför förstår jag inte varför jag sitter här egentligen. Ska nog försöka ta mig härifrån. Wish me luck, säger jag bara.

Vilda svin

Igår blev det lite mys till Wild Hogs, en film som nog var rätt bra. Det var bara det att jag aldrig hann komma in i den riktigt.. Nybakta bullar fick man också, inte illa må jag säga!

Imorse hämtade vi syster på arlanda, ÄNTLIGEN! Brun och med världens packning kom hon ut genom dörrarna. Att få springa fram och krama henne var helt underbart. Jag har inte riktigt fattat att hon är hemma än tror jag. När vi kom hem så var det bara att äta lite frukost och sen gå i säng igen. Så nu sitter jag här, ganska nyvaken och med världens huvudvärk och ska in till stan. I can do it!

Btw, mamma har 82 nybakta bullar i köket! Avis? Såklart ni är! Fast nu är det 77 då jag har tryckt i mig 5 stycken. *nöjd*

Alicia "slaven" Karlsson

Städningen gick som väntat lite halvbra, men nu har jag i alla fall börjat.
Efter middagen som bestod av pannkakor så åkte jag och mamma sjungandes till nya Willys för att storhandla. Då mamma är nyopererad så var det snarare jag som handlade medan hon sa vad vi skulle ha. Måste erkänna att jag kände mig liten vuxen där jag gick med en vagn fullproppad med mat och frågade efter flintastek (som var slut..). Efter cirka fyrtio minuter lämnade vi Willys, och allt gick som smort!

Nu sitter jag här och ska snart dra vidare. Imorgon kommer syster hem! Ursäkta om jag tjatar, MEN JAG LÄNGTAR SOM.... FAN!

Städerska, nej tack!

Jag avskyr verkligen att städa, till 100%. Dammsuga, damma, plocka undan, torka golv.. Urk, bara tanken ger mig rysningar. Men trots det så är jag glad över att inte vara uppvuxen med en städerska som gjorde detta åt mig. Jag har trots allt lärt mig att det är jag själv som avgör hur jobbigt det ska vara att städa. Om man plockar undan och hänger in kläder efter att man har använt dem så behöver det inte vara så jobbigt. Dock är jag urdålig på detta och slänger grejer kring mig överallt...

Städning kan jämföras med ett träningspass. Fan så jobbigt det är innan och i början, men man kommer in i det efter ett tag och känslan efteråt är underbar. Ett rent rum fritt från damm och en genomkörd kropp, två saker som inte är helt fel.

Nu ska jag försöka få i mig lite mat så jag kan fortsätta med städningen. Kan nämligen inte göra något när jag är hungrig + att mitt humör är uselt (Emma förstår).

/ A

Pastasallad

Idag är det tisdag och den dag då min älskade syster kommer hem... Trodde jag. Jag måste vänta tills imorgon klockan 07.30! Jag visste inte att timmar kunde kännas som dagar.. Men om ca 18 timmar så får jag krama henne igen.

Är som sagt hemma idag, hur tråkigt som helst. Jag vill också kasta ägg och grisa mig med klassen. Men är huvudet dumt så får kroppen lida. Istället sov jag ut och åt lunch ute med mamma i min kimono som jag har sytt själv. The Sleeping Pig heter märket som jag hittade på, någon som är förvånad?

Städning och shopping av mat är det som jag kommer att sysselsätta mig med under dagen. Såå roligt.... Not.

image55

Snart så.. Längtar!

Kärlek

Jag hittade ett sånt där må bra inlägg när jag kikade igenom bloggen lite. Jag kom ihåg det som igår, när jag satt och skrev det. Jag var så himla lycklig.

Har ni någonsin haft en såndär dag då ni bara går runt och småler hela tiden?
Det behöver inte vara så att allt går sin väg eller att man vinner flera miljoner, utan man har bara den där varma känslan i kroppen och bara känner sig lycklig.
En sån dag har jag idag och det är så himla underbart. Jag vet inte varför just idag, det är inget speciellt som har hänt direkt. Men det kvittar, jag känner mig så himla glad och så förtjänt av denna känsla är jag faktiskt. Liksom när man är ledsen och börjar tänka på sorgliga saker så sitter jag istället och tänker framåt på alla roliga saker jag har framför mig men också de underbara minnen och upplevelser jag har delat med nära och kära.
Alla galna fester mitt ute i allt och ingenstans, alla resor med familj och vänner..
Alla skoldagar tillsammans med min underbara klass. Jag är bara så lycklig.
Jag har massa vänner som jag älskar och bryr mig om och som älskar mig tillbaka.
Om en månad drar jag iväg till Madrid tillsammans med tre av mina bästa vänner.
Jag kan träna fotboll igen, den sport som jag alltid kommer att älska med och tillsammans med det lag som alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta.

Det mest otroliga är att efter 12 och 14 år har jag fortfarande två av mina bästa vänner kvar. Malin, Elin och Alicia. Läbybrudarna. Det är sånt som alltid kommer att hålla. 3 år gamla träffades du och jag Malin hos dagmamman. Alla utflykter tillsammans, vår lilla rymning i skogen på jakt efter blåbär, barntimmar.. Det är sånt som alltid finns kvar. 5 år var jag när vi blev vänner Elin. På barntimmar träffades vi fast kärlek vid första ögonkastet kan jag inte påstå att det va, haha. Men tur var väl det att jag höll dig kvar, trots alla lögner om magont och besök till mormor. ;) För nu, 12 år senare, så är du en av mina bästa vänner. Trots alla bråk, tjafs och dispyter så har vi alltid förlåtit varandra och fortsatt och varit vänner. Jag har kommit fram till att det är det som räknas, det är det som kallas äkta vänskap.

Alla mina vänner, ni är bäst! Tack för att ni finns!

Back on track

Då har Alicia Karlsson återvänt till blogg.se. Känner mig lite som Simba i Lejonkungen, förutom att ingen apa har slagit mig i huvudet. Som tur är så lever min pappa och mina farbröder är snälla.

Suck... Att skriva seriösa inlägg på natten är inte min grej riktigt. Jag ville bara att ni skulle veta att jag har lämnat metrobloggen. En tråkig och opersonlig sida, inget för mig alltså. Jag har även en jätteblogglust (öhm, ett mycket konstigt ord jag lyckades sätta ihop), men jag känner att jag får hejda mig lite.

Imorgon är det Rosendagen, och jag kan inte gå.. Varför? Jag har bränt upp hela mig baksida som jag glömde smörja in idag.. Smart Alicia, smart! Men det var trots allt en mysig dag med vänner, glass och jordgubbar.

Nu ska den här damen pallra sig i säng (försöka iaf). Imorgon kommer syster hem, som jag har längtat!

/ A

RSS 2.0