Nedräkning..

Om fyra timmar ska jag upp igen. Om fyra timmar och tjugo minuter så sitter jag i bilen på väg till Uppsala. Om inte så många timmar alls så ÄR JAG I PARIS! Så jävla underbart, jag har inte fattat att vi ska åka än! Allt är nästan packat och klart, bara tandborste, mediciner och legitimation kvar. Nu ska jag försöka sova några timmar. Hihihihihihi, PIRR.

Fan vad jag älskar att resa. Om ett år så är det jag och Ylva som drar till Irland! :)

Bye bye Sweden.

PARIS!

Det är helt galet... Om ett dygn så har jag lämnat Sverige och befinner mig i Paris! I can't wait, det kommer att bli dunder! Jag började packa lite smått igår, så det blir att packa och leta upp passet ikväll. Tiden har gått så himla fort, det känns som att det var igår vi bestämde oss för att åka. Väckarklockan kommer att stå på 02.00 inatt, lite mysigt sådär. Tur att man inte behöver så mycket sömn, någonting positivt som mina sömnsvårigheter har gett mig.
Jag hinner nog slänga in ett inlägg senare, om det inte blir alltför stressig dvs.

Nu ska jag ner till stan och växla in pengar, ciao!

Livstecken

Nej, jag är inte död. Fast i lördags så var det inte långtifrån.. Fredagen var dock grymt rolig så det var helt klart värt det. Firade min födelsedag med lite middag, förfest och sedan blev det Etage med alla som var 18+. En rolig (och blöt) kväll som slutade med att man blev utskälld via mobilen. Kanske inte så jättekul, men jag sammanfattar ändå kvällen som lyckad!

Jag insåg att jag inte har skrivit något om mitt livs lyckligaste dag, dagen då jag fick se Coldplay live. HELT UNDERBART! Minst sagt. Det var nästan så att jag började gråta när Clocks, Fix you och Yellow spelades. När alla sjöng och klappade händer till Viva la Vida... Det var så fruktansvärt mäktigt. Alla var där för en sak, vi alla hade något gemensamt. Kärleken till Coldplay. Detta var min första men knappast den sista konserten. Nästa gång ska jag köa i timmar och stå långt fram. Om jag har tur så kanske jag kan få greppa Chris Martins hand som min vän Jens gjorde i torsdags. I'm inlove.

Nu börjar Tony att mumla lite, lektionen har börjat!

Jag saknar dig Ylva!

En busschaufför..

.. är en man med ett glatt humör!

Kvinna: Går ni förbi Science Park?
Busschauffören: Nej nej, jag åker!

Jag tyckte i alla fall att det var roligt. Fan, det blir inte roligt när man skriver det till människor som inte var där.

JAAAAA!!!!!!

Bättre sent än aldrig, right?

Min födelsedag blev en av de bästa någonsin. I skolan fick jag en spargris (som jag har kollat på) och godis av Emma. När vi hade slutat så blev jag bjuden på storfika på Wayne's av Amanda och Emma, hur söta som helst! När man kom hem hade syster gjort i ordning sushi, tänt ljus och ställt fram vinflaskan på bordet. Hur mysigt som helst! Presenterna öppnades innan maten, presenter som gjorde att jagskrek som aldrig förr.. Första paketet innehöll en drinkbok, passande eller vad! Nu blir det drinkar á la Alicia i framtiden. Men det var inte boken som utlöste mitt vrål, utan den andra presenten.. Jag öppnar paketet och häller ut innehållet. Ut ramlar sex numrerade lappar. Jag börjar läsa..

(1) På torsdag....
(2) Den 18/9
(3) Ska du tillsammans med..
(4) En noga utvald dejt..
(5) Gå på...
(6) COLDPLAY!!!!!!!!!

Min glädje går inte att beskriva!!! Jag skrek och skakade i hela kroppen, allt finns på video. Ska lägga upp den här senare. Jag har varit så bitter i flera månader över att jag inte hade råd att köpa biljetter och så fixar mina underbara systrar två stycken. Vem jag ska gå med, denna noga utvalda dejten, har jag inte en aning om. Det får jag veta först imorgon, spännande! Men jag har mina aningar som mycket möjligt kan stämma..

JAG ÄR SÅ LYCKLIG, JAG SKA SE COLDPLAY LIVE IMORGON!!!!!!!


18 ÅR IDAG! :D

Yes, idag är det min födelsedag. Nu är man myndig, helt galet. Har haft en grymt bra dag hittills och kvällen kommer att bli minst lika bra! Ett längre inlägg kommer senare ikväll.

// 18 åringen

Dagen före

Jaha, det var det. Livet innan man fyllde 18. Snart blir man "vuxen", myndig i alla fall. Det känns faktiskt bra, mest skönt. Nu kan jag äntligen dricka öl lagligt, pierca samt tatuera mig. Ska inom en snart framtid boka tid för piercing, naveln eller tungan blir det. Antagligen både och, men vet inte vilken jag ska ta först.

Jag har faktiskt varit duktig idag. Har pluggat en hel del men är nervös inför att redovisa mattetalet imorgon. Matte C + svårt tal + Alicia Karlsson = en flummig redovisning där hon själv inte ens fattar hälften. Nej då, så farligt är det inte. Är inte säker på att jag har helt rätt men det visar sig imorgon. På min födelsedag, usch vad konstigt det känns.

Sovdags!

Nej tack

Söndag = pluggdag. Det går inte så bra, har tagit en pluggpaus innan jag ens har börjat. Bra jobbat Alicia! Om en kvart, då jävlar.

Det blev en riktigt trevlig kväll igår. Träffade Malin och Sara på bussen på väg till stan. Fick köpa en french hot dog åt en viss tjej som inte vågade köpa en själv. Men det sket sig ganska rejält när jag skrek om hon ville ha en grillad eller en kokt. Man kanske slipper köpa nästa gång. I alla fall, åkte hem till grabben jag skulle träffa. Hur trevlig som helst, men det blir inget där. Men jag hade som sagt riktigt trevligt ändå. Sen kom syrran och hämtade mig och det slutade med att vi åkte till Max och käkade. Grymt gott!

Nej, nu ska jag fortsätta plugga. Tolv minuter kvar. Jag vill inte. Jag orkar inte. Jag måste. Urk.

I love Saturdays

Jag älskar lördagar! Att kunna gå upp när man vill, gå och lägga sig när man vill och få göra precis vad man vill under hela dagen! Så är det för mig idag i alla fall, och gissa vad jag väljer att göra? Städa och plugga. Visst är jag duktig? Ikväll är det kulturnatten och jag tänker bojkotta den totalt. Jag ska antingen sitta hemma och plugga eller så drar jag på dejt. Visst låter det bättre än att hänga råpackad på stan? Ja, jag trodde väl det. Nej då, inge illa menat men den tiden i mitt liv är över.

Igår såg som sagt jag och syster Mamma Mia och jag måste säga att jag inte tyckte att den var så himla bra.. Visst, den var väl rolig ibland men varken sången eller skådespeleriet var något att hurra för. Tyvärr, den filmen får inga toppbetyg av mig. Men vi hade mysigt ändå, hon hade till och med köpt Sprite och en Tommy och Jerry påse till mig. Är hon en bra syster eller en bra syster?

Nu tänkte jag plugga lite innan jag städar eller gör iordning mig för kvällen. Dejt? I hope so..

Fredagsmys

Äntligen fredag! Så himla skönt med helg, jag ska njuta varenda sekund! Ikväll ska jag och syster gå på bio, Mamma mia blir det. Ska bli riktigt kul, har nästan bara hört en massa bra om den filmen. Risken finns för att systrarna Karlsson kommer att yla till musiken, men det är smällar de övriga besökarna får ta. Först ska jag laga lite mat till mig själv, så grymt tråkigt.. Men det blir lite pannkakor, massa pannkakor!

1-2 ägg,
4 dl mjölk
25 g margarin
2-3 dl mjöl
lite salt


Jag undrar hur många gånger mina föräldrar har rabblat upp det där receptet. Jag borde kunna det utantill men istället glömmer jag det varje gång. Nu slipper jag fråga nästa gång i alla fall.

Vafan Sverige!

Ibland, eller rätt ofta, glömmer jag bort att Sverige inte är så jävla bra på fotboll. 0-0 mot Albanien och 2-1 mot Ungern efter att ha blivit utbuade i halvtid har fått mig att förstå det igen. Vi är inte bra. Vi har Zlatan som tyvärr inte presterar särskilt ofta och Henke som kan spela. Man vet knappt namnen på de andra i laget. Okej, där ljög jag men det är bara för att jag älskar fotboll. Jag får helt enkelt försöka acceptera att Sverige inte är ett lag som går till semifinal i VM, EM, OS whatever. Det är väldigt tråkigt, tänk att få stå och heja på Sverige i en OS-final. Fan va maffigt!

Annars har jag tjockat denna dag. Fika, godis, mat, godis, chips och godis. Ungefär så har min eftermiddag och kväll sett ut. Nästa vecka ska man sätta igång och träna, på riktigt! (yeah right..)

Bad Alicia

Jag är sjukt dålig på att blogga, det känns inte riktigt som min grej. Men ta det lugntr kära läsare, jag kommer fortsätta att slänga in några kassa inlägg någon gång ibland. Den känsla som dominerar idag är spykänslan. Jag vill spy på alla reportage, jag vill spy på geografi och jag vill framförallt spy på den jävla naturkunskapsuppfiften vi har fått. DNA, m-RNA och t-RNA, så jävla tråkigt. Men jag fattar nu i alla fall, alltid något.

Idag åkte mamma och pappa till Österrike med kören vilket innebär att det bara är jag och syster hemma i en vecka. Jag undrar hur det kommer att gå... Än så länge har vi inte bråkat, men det kommer. Annars blir jag orolig.

Nu ska jag ut i mörkret och hämta posten. :( Hatar mörker. Ciao.

RIP Anna Lindh

Ännu en dag har passerat. Denna dag har jag korrekturläst sex reportage, ätit lunch och filat på mitt eget. En riktigt trevlig dag faktiskt som avslutades med en god middag här hemma och lite pratande i telefonen med Emma. Nu sitter jag med mitt reportage igen, känns som att man aldrig blir klar. Helt nöjd blir man ju aldrig i och för sig...

Kollade på Maud möter, Anna Lindh special. Usch, vad det är hemskt.. Får så ont i magen när jag ser sådana program, det gör så ont trots att man inte kände människan. Att hon var född samma år som min mamma gjorde inte saken bättre.

Nä, nu ska jag lyssna på lite Volbeat och skriva det sista på reportaget för idag.


lägenhet i götet!

Johan Sommevåg.. Har lyssnat på hans audition ett flertal gånger idag också. Även Volbeats nya platta, Guitar Gangsters & Cadillac Blood, har spelats flitigt. Jag vet inte varför, men det känns som att det är söndag idag. Det som att denna dag har varit bra mycket längre än de övriga dagarna och jag har ingen aning varför. För lite att göra skulle jag tro. Pratade lite med syster idah och hon har fått en egen lägenhet i Göteborg! Blev verkligen jätteglad för hennes skull! Sen är det inte så tokigt att ha en syster med lägenhet i Göteborg.. Den första oktober flyttar hon in så strax därefter kommer Alicia entra götets gator. Jag, syrran och Sticky Fingers! Tror knappast att det kan bli bättre.

15/9 & 19/9

Volbeats nya

Snart har jag Volbeats nya album hos mig, om sisådär två minuter. Jag nästan skäms när jag säger att jag inte har tagit mig tiden att fixa hem det förrän nu. Men snart så strömmar underbar musik ur mina högtalare. Det blir att lyssna igenom det lite snabbt, sen är det sängen som gäller. Klockan nio ska man vara på Akademiska, gäller att inte försova sig.

Nu är det klart! :D

Saknad

Det har endast gått ett par veckor, men jag saknar min syster redan. Visserligen har det sina fördelar att ha sin syster bosatt i Göteborg, men just nu vill jag bara ha henne här. Det är endast med henne jag kan vara helt galen i ena sekunden och ha djupa samtal med i den andra. Hon är min förebild, om jag blir hälften av det som hon är så skulle jag bli lycklig. I början av oktober så kommer hon hit och hälsar på, då blir att gå ut med systrarna. Vad jag ville få fram med detta inlägg är att jag saknar dig Malin. Jag saknar ditt mumlande, ditt dåliga morgonhumör men framförallt att bara sitta och prata med dig. Jag älskar dig syster.


Bob dylan - it ain't me babe



Underbar låt.. Tyvärr känner hela Sverige till den nu efter Idol.
Tur att killen gjorde den bra, annars hade jag blivit arg.

Musik är bäst

Idag har jag gjort en hel del musikfynd på nätet. Hittade grymt bra låtar som jag aldrig har hört förut + att jag laddade hem en gammal goding som jag slänger upp här lite senare. Älskar musik, förstår mig inte på människor som nästan aldrig lyssnar på musik. Jag längtar som en galning till den elfte december, då jag och Ylva drar till Stockholm och ser Volbeat live! Det ska bli så grymt roligt!

Ska ner och poppa lite popcorn till Kalla fakta, mums.

Fräscht! Not.

Klockan är snart tre och här sitter jag. Oduschad, oborstade tänder och smutsiga kläder. Det skulle vara äkta min tur om någon snygging kom och plingade på dörren. Oväntat besök är inte direkt uppskattat om man säger så. Idag blir det att fila lite på reportaget och dö i soffan. Vaknade tio i tolv idag, lycka till att somna ikväll..

fuller

Mamma kom hem från festen för inte så längesen, och lite glad i hatten var hon allt. Efter det obligatoriska "HEJ, VAD GÖR DU DÅ ALICIAAAA?" så snubblade hon till i trappen på vägen ner. Därefter hade hon en liten konversation med sig själv..

- Oj då..
- Men Alicia, jag har faktiskt inte tagit så mycket (jag har inte sagt ett ljud)
- Bara några glas vin och... (mumlandes fortsätter hon ner för trappan)

Nu ligger hon i sängen och något säger mig att hon sover gott.

vinnare idol 2008

Jag sitter och frossar i lite Idol-klipp på tv4.se. Det är alltid lika kul att försöka gissa vem som kommer ta hem hela skiten (för skit är vad det är). Mina favoriter hittills är Lars Eriksson, Mårten Holst och Johan Sommevåg, helt underbara och unika röster. Om någon av dem gör en platta så ska jag köpa den direkt. En audition räckte för att få mig fast.. Ibland är jag väldigt lättfotad, host! Har lyssnat på Johans audition tre gånger i rad nu, galet.. Fler gånger lär det bli innan jag går och lägger mig. Lär drömma om den grabben inatt... Alicia Sommevåg, mmm..

Kapten röd - trasig

Du är inte trasig, du behöver inte fixas
Låt dom inte lura dig att tro din klocka tickar
Nej dom vill få ditt självförtroende att svikta
Så du ska ge dom pengar för att klippa och klistra
Vägen till lycka kommer aldrig vara sicksack
Man hittar mera fel och börjar sjunka som en kvicksand
Så när dom säger vi ska titta och härma våra förebilder svarar jag dom vilka
Jag ser inga på TV och jag ser inga i riksdan'
Dom säljer livet så det är inte dit vi siktar
Så vi slutar aldrig bränna upp deras artiklar
Med människan ska man aldrig mixtra

Du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
När priset går upp kommer själen gå ner
Du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
Du kan sluta o leta det finns inga fel

Du och jag tittar nog i olika speglar
för jag kan inte se vad du menar
Annars måste dina speglar va skeva
för smala ting verkar bli breda
Å men jag vet det är inte konstigt att man tvekar
Ingen kan fly när idealen bara ekar
Kraven finns där vart man än vänder
Att du inte duger är signalerna dom sänder
Modetidningarna bara sprider trender
Som inte passar människan så folk mår sämre
Ändå undrar alla vad det är som händer
När vissa väljer svälten

Men du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
När priset går upp kommer själen gå ner
Du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
Du kan sluta o leta det finns inga fel

Vad snackar dom om, vad snackar dom om?

Återblick



Sommaren 2006, nyligen hemkommen från mitt första besök i USA.
Så mycket som jag inte visste då, så mycket jag inte var som jag är nu.
Samtidigt så är det mycket som jag inte är nu som jag var då.
Osäker bland annat. Visserligen är jag osäker ibland nu med men inte gällande samma saker.
Tänk, då det där kortet togs så hade jag inte träffat Emma och Amanda än.
Det är galet så mycket som har hänt under två år.

FÄRDIG!

Wiihoo! Jag är typ färdig med mitt reportage. Emma ska bara läsa igenom det, sen så är det 100% klart. Inte det bästa jag har skrivit men skönt att det är färdigt nu i alla fall! Sitter här själv, halvsjuk och uttråkad. Syrran är på krogen och föräldrarna är på födelsedagsfest. Jaja, får tänka på att det bara är nio dagar kvar tills jag är 18 och tretton dagar tills jag ska firas. Det kommer att bli roligt! Ska klura på ett par lekar nu bara, det är ett måste!

När jag är frisk så ska jag börja träna på riktigt! Min kropp behöver det, den skriker efter det!
"JAG VILL TRÄNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" säger den. Min 183 cm långa kropp.

Heja Sverige!

Sitter och kollar på Albanien - Sverige samtidigt som jag skriver klart mitt reportage. Eller nu är det klart, ska bara läsa igenom det och fixa det sista. Heja Sverige! Blir riktigt sur om ni inte vinner! Jag undrar om det finns en öl i kylen..

Porr = korv?

Mamma: Vad har ni gjort för något?
Jag: Köpt porr! (helt oseriös)
Mamma: Åh, har ni köpt korv! Gud så gott!

Min mor är klok. Lite rätt hade hon i alla fall.

Just give me some time

Gå på tå, inte göra ett ljud. "Godmorgon Alicia, hur ä.." Tyst! Prata inte med mig. Varför fattar ni inte att jag inte vill? Att jag inte orkar, att det här är mitt sätt att hantera det. Spela inga spel, låtsas ingenting, låt mig bara va. Låt mig bara få finnas utan att märkas, bara för idag. Ja, jag drar mig undan och ja det kanske inte gör saken bättre. Men jag mår bättre, om så bara för några minuter. Jag behöver ett par minuter så att jag orkar. Orkar att ta tag i mitt liv och även era, liv som jag tycker att ni borde kunna ta hand om själva.

Så snälla, ge mig den tid jag behöver.

A good day

Idag har det var en bra dag, det behövde jag. Efter skolan blev det lite äppelpaj och iste på Wayne's med Emma och Amanda. När jag kom hem så var det att dra vidare på fotboll med Elin, Mathilda, Häggan, Malin och Sara. Efter matchen, spelades i regn och som rex dessutom förlorade, så åkte vi till Häggan och kollade på film. Blev en sväng till Björklinge med för att handla lite "snask" till filmen. Det var så härligt att sitta där, har inte träffat tjejerna på ett riktigt bra tag. Underbart och välbehövligt.

Imorgon ska jag skriva klart mitt reportage, jag är inte så taggad. Men efter lite sömn och frukost så blir det bra.

hell

Jag vill bara ta sönder något. Kanske porslin tills det inte finns något kvar. Krossa fönster, bränna upp möbler och be allt och alla att dra åt helvete. Det skulle vara samma sak som att be dem dra hit i och för sig, så välkomna hem till mig allihopa! Det går inte ett jävla steg framåt. Det är ungefär som ett halvt steg framåt och två tillbaka. Jag hatar att vara här och jag tänker inte dölja det längre. Jag sa att det här skulle hända, men ni vägrade inse det. Jag är så less på alla fega jävla människor som inte kan prata för sig själva utan gömmer sig bakom andra. Jag är så less på alla vars största problem är en liten jävla skitsak som inte påverkar deras liv ett dugg. En liten skitsak som de har glömt bort dagen efter. Ingenting alls.

Jag är inte på särskilt bra humör just nu, jag mår uruselt. Totalkörd i botten. Helvete.
Har skrikit så mycket att min hals är paj igen. Bra jobbat. Tack ska ni ha.

Nya idol

Jävlar, jag var inte lite arg i mitt förra inlägg. Nu är jag dock gladare, har som sagt ett väldigt kort stubin och blir ganska så förbannad. Men jag kan vara glad också! Som när jag till exempel tänker på fredagen 19/9! Skoj skoj skoj, hoppas de flesta kan bara. 12 dagar, sen så är jag 18 bast. Ska bli riktigt jävla skönt.

Middag, förkrök och utgång, that's we way we're gonna do it!

Jag gillar förresten nya idoljuryn. Känns mycket mer seriösa och kompetenta. Snubben med gräsklipparen är skönast: "Shit vad mina bröstvårtor står nu alltså!" Den repliken gjorde min kväll, helt klart.

Piss off!

Jag blir så jävla förbannad. Vad får dig och tro att du kan sitta där och prata om saker som hände när du inte var här? Du tror att du vet så mycket mer än vad du egentligen gör. Att du är äldre gör dig inte klokare. Jag kokar, fan så arg jag blir! Hade jag rösten så skulle jag skrika, högt!

Som en mus

Haha, jag kommer inte att klara det här! Att inte prata är mycket svårare än vad man tror. "Det är lugnt, du kan bara säga att du inte vill prata med mig", haha Pedram.. Det enda jag har stött på och jag tycker redan att det är skitjobbigt! Ska skriva lapp som jag kan visa upp för lärarna "jag kan inte prata idag", de kommer säkert tro att det är första april eller nåt. Jag önskar att jag skämtade, att jag egentligen mådde hur bra som helst och kunde skrika och prata hur mycket jag orkade utan att det gjorde ont! Om en kvart kommer skolsyster tillbaka, then I'll be there!

Lördag om två veckor, hmm....

Shut up

Ingen röst idag heller, eller halsen svullnar upp som en boll ifall jag pratar. Så det blir att hålla käften i skolan idag samt besöka skolsyster. Jag tror att vi inte börjar förrän halv halv tolv (skulle inte förvåna mig om jag hade fel) så jag drar in till skolan om fyrtio minuter så slipper jag stressa. Bussen går endast en gång i timmen härifrån, ibland bara älskar man landet...

Min far fyller år idag, grattis! Ett inlägg tillägnat Roland Karlsson dyker upp senare idag.

förlorad röst

Jag har faktiskt varit riktigt duktig idag! Drog in till stan strax innan elva, stötte på Emma när jag gick av bussen. I bibblan kunde ingen undgå att Alicia Karlsson var där. Började med ett hostanfall när jag skulle skaffa lånekort (slutade med att jag i princip grät), fortsatte med ett hostanfall senare som pågick i tio minuter och jag avslutade mitt diskreta besök med att bli dumförklarad av bibliotikarien. Sedan tröstshoppade jag mig en stor stickad vit sjal som jag just nu sitter och myser i. Lite presenter hittade jag med till mina tjejer som fyllde i början av året... Bättre sent än aldrig var det va? :D

Har skrivit en bit på mitt PM så det känns bra. Ska se till att bli klar med reportaget de närmaste dagarna, deadline på måndag. Lappar är det som gäller här hemma just nu för min del, jag har nämligen slutat att prata för att vila min hals. Det är ovanligt tyst och lugnt...

Studiedag

I'm back!

Idag är det studier på valfri plats (dock inte samma sak som ledig, tyvärr..), och jag ska strax bege mig till Uppsala och stadsbiblioteket. Ska låna lite böcker om Östtimor och verkligen försöka att komma igång. Kan inte säga att jag mår särskilt mycket bättre gällande sjukan, har till och med börjat blöda näsblod. Och nej Emma, jag är faktiskt inte glad över det. Funderar på om jag ska ta en fika inne i stan och sitta och läsa, kan nog vara rätt skönt. Vi får se helt enkelt.

Igår köpte i alla fall jag och syster present till pappa + 250 liter kogödsel. Imorgon fyller min lilla far år, och och 13 dagar fyller jag år! Får väl se det positiva i att jag är sjuk nu, då slipper jag (förhoppningsvis) vara sjuk på min födelsedag, eller på Parisresan för den delen.

bye bye michael

Vilken natt... Somnade 23.30, vaknade 02, somnade efter 03, vaknade 04, somnade runt 05, vaknade 05.30... Känner mig inte så utvilad direkt. Ska hålla ut till 15.20 då jag slutar, eller snarare tills jag kommer hem som blir ett par timmar efter det. Jag ska prata så lite som möjligt idag så blir det nog bra.

Michael åker hem idag. Känns lite sorgligt faktiskt, man har vant sig att ha honom i huset. Men han kommer hit i december igen, så det dröjer inte så länge innan man får se det där nyllet i huset igen.

RSS 2.0