kan inte andas

Jag vill inte lägga mig, jag vill inte sova. Jag KAN inte sova, och imorgon är det skola på köpet. Vaknade inatt av att jag inte kunde andas, något säger mig att det är anledningen till varför min säng inte är så lockande. Kan knappt prata heller, håller tyst så länge jag kan. Undrar hur det kommer att gå imorgon.. Till skolan ska jag i alla fall.

Det var mitt glada godnatt-inlägg, hoppas ni (och jag) får en trevlig natt.

Dö inte

Jag förstår bara inte... Blir så arg, ledsen, frustrerad och besviken på samma gång. Varför kan inte bara människor ta sitt förnuft till fånga? Det är så onödigt, så otroligt onödigt. Vi behöver inge mer sånt här. Inga fler liv som bara kastas bort. Inga fler liv som blir förändrade föralltid på grund av ett dåligt beslut som fattades i ett tillstånd som var allt annat än klart. Se till att överleva nu. Det behöver vi alla.

Bortskämda jag

Här sitter jag med en ansiktmask i nyllet (var annars) och ser ut som en smurf. Kände att jag behövde skämma bort mig lite och då jag inte kan göra det i matväg så fick det bli en ansiktmask samt målade tånaglar istället. Man borde egentligen ha en dag då man skiter i allt och alla och bara tänker på och pysslar om sig själv. Funderar på att ta en fotbad lite senare och köra lite pedikyr, hur skönt låter inte det?

Imorgon börjar skolan igen och då är jag tillbaka! Orkar inte stanna hemma en dag till...

Världens bästa film

Jag är varken den som gråter eller gillar tjejfilmer i vanliga fall, men denna film är jag helt fast vid. Jag snackar om The Notebook. Har precis kollat klart på den och den är helt underbar! Gråter varje gång vid slutet... Tur att jag är tjej, då är det tillåtet. Nu tänkte jag avrunda denna otroligt intressanta och händelserika dag med fika!



Världens mest underbara film..

Coldplay - 42

Ska slänga in en av mina favoritlåtar från Coldplays nya album. Älskar början på låten... Man bara försvinner och släpper allt. I alla fall jag.


 

Those who are dead,
Are not dead,
They’re just living in my head.

And since I fell,
For that spell,
I am living there as well.

Time is short
And I’m sure,
There must be something more…


Älskade husmanskost

Det finns inget bättre än vanlig, hederlig, svensk husmanskost! Särskilt inte när man inte har kunnat äta ordentligt på två dagar. Okej, två dagar är inte så mycket men de som känner mig vet hur stor min kärlek till mat är. I alla fall så lagade min älskade mor klyftpotatis och grönsaker i ugn och pannbiff med lök. Hur gott som helst! Jag sitter här hur nöjd som helst efter middagen, det finns ingenting bättre än riktigt god mat!

Älskade, älskade Coldplay. Mitt knark dessa dagar.

Ps. Emma... Snart är det dags. ;) Haha! Ds.
Ps 2. Förlåt Emma. Ds.
Ps 3. Hahaha.. Ds.

Stolta rasister?

Det här är det sjukaste jag har sett på länge. Usch, är så upprörd efter dessa fyra minuter att jag inte vet vad jag ska skriva. Ni får titta och se själva...



Stackars barn, totalt hjärntvättade...

Äntligen funkar det!

Har försökt logga in på blogg.se ett tag nu, förstår inte varför det inte funkade. Kanske bara var så för mig? Oh well, nu är jag inne i alla fall. Läget med mig idag är inte bra men bättre! Hoppas att jag slipper the roller coaster idag, skulle vara skönt om man fick lite pluggande gjort.

Igår blev det en lugn fredagskväll. Åt middag (lite tacos och nyponsoppa) och kollade på foton från när mamma och pappa var "unga". Yngre kanske är ett mer passande ord. Denna kväll blir (tyvärr) lika lugn. Ingen middag hos Emma eller fest hos Louise, väldigt trist. Men får som sagt försöka utnyttja min dötid här hemma genom att skriva på reportaget samt PM:et. Urk, ingen direkt mjukstart men vad kan man förvänta sig av Rosendalsgymnasiet.

Michael åker hem på måndag, det tycker vi inte om. Man vet aldrig när man får se honom igen. Det har i alla fall varit jätteroligt att haft honom här. Ska försöka sno lite bilder från systers kamera från kräftskivan bland annat. Har varit lite dåligt med bilder här, ber om ursäkt.

Kamera- och bildjakt it is!

grymt skön låt

Jag vet inte hur många gånger jag har dragit igång Limp Bizkit - Break Stuff när jag har haft en riktigt dålig dag. I love it!


Like a roller coaster

Jag har alltid trott att det ordet har suttit ihop, rollercoaster. Säkerhetskollade stavningen på lexin.tk och fick då till min förvåning se att det stavades roller coaster. Strunt samma, inge vidare intressant! Saken är den att min mående är som en berg- och dalbana, helt sjuk! (bra ordval) Imorse när jag vaknade mådde jag skit, sen efter att jag hade gått upp och duschat (mitt förra inlägg) så mådde jag bättre och nu mår jag sämre igen. Tydligen har jag feber fortfarande också, kul!.. Not. Har nästan lust att spela in en video så ni får höra hur jag låter, nästan lite sexigt sådär. Jag som älskar hesa röster börjar bli lite småhet på min egen..

Fick ett tack från Ylva igår, har tydligen smittat henne.. Förlåt gums! Som tur var så är det inget som förstör hennes planer för ikväll.



Som sagt, man lär sig något nytt varje dag...

På bättringsvägen

Hemma från skolan idag igen.. Behöver det känner jag, börjar faktiskt känna mig lite bättre nu! Hoppas att det håller i sig bara.. Har ingen aning om vad man ska hitta på idag, hemmaliggande blir jag i alla fall. Hur kul är det en fredagskväll på en skala 1-10? Ungefär 10000000 skulle jag säga. Men men, kanske är bra att man tar det lite lugnt ett tag. En vit helg blir det i alla fall, good job! Blir nog en hel del pluggande också, har faktiskt hittat en hel del om Östtimor! I know, vem pluggar när den är sjuk.. Men det är inte värt att skjuta upp allting och hamna efter i skolan.

Har redan hunnit med två filmer på morgonen, kom inte upp ur sängen förrän för en kvart sen. Otroligt skönt! Nä, nu ska jag kika igenom lite bloggar och sen blir det nog en kopp te för den här damen. Blir beroende av te när jag är sjuk, not good..

Östtimor... what?

Min käre vän Emma ringde mig för ett litet tag sig och uppdaterade mig om dagen. Jag var lite nervös över att missa introduktionen av folkmord, ett ämne som vi ska skriva ett stort pm om där flera ämnen är inblandade, men de hade tydligen inte sagt så mycket. Däremot fick alla välja vilket folkmord de skulle skriva om och då jag inte var där så fick jag en av dem som blev över = det som ingen vill ha. Nämligen Östtimor. Hur fan ska det här gå? Har aldrig hört talats om stället! Fast i och för sig, är rätt skönt att ha någonting lite mindre och okänt, känner inte samma press då. Har redan hittat några bra sidor så det här kommer nog att gå bra!

Nu är det middagsdags! Te och en risifrutti blir det för min del.



Nu vet jag vart det ligger i alla fall..

Oväntat besök

Svettig, blek och med flottigt hår öppnade jag dörren för någon jag trodde var min far. Istället står världens största bil och en (som tur var) medelålders man där. Tydligen skulle han fixa våra köksluckor, vilket han håller på med nu. Jag har precis kollat klart på filmen Systrar i jeans, en helt okej film. Men nu är jag så jävla uttråkad + att jag börjar må sämre igen. F-U-C-K, som det heter på engelska. På tal om engelska, Michael och Linda kommer hem ikväll. Då blir det att snacka engelska (och svengelska) igen.

Omelett med ost och skinka

Jag mår faktiskt lite bättre nu! Helt underbart, får hoppas att jag mår såhär imorgon för då ska jag nog klara av att gå i skolan. Har inte gjort så mycket.. Sovit, ätit (fick i mig en omelett!), kollat på tv och suttit här. Ö&B:s reklamblad har jag även kikat lite på, tycker att det är så härligt med de låga priserna. Man får lust att åka dit och storhandla varje gång bladet dimper ner i brevlådan. I alla fall, det blir nog att titta på film och dricka lite te nu. Ska kurera mig riktigt ordentligt!

Ett stort grattis till Erik "Snok" Lydin som fyller 18 år idag, GRATTIS!


Anna Nalick - Breathe

En av mina absoluta favoritlåtar just nu, helt underbar.


Aj som fan

Jag avskyr att vara sjuk, särskilt i influensan för att..

1. Jag kan inte gå i skolan
2. Jag kan inte sova på nätterna
3. Jag har ont som fan i hela kroppen
4. Jag har feber och fryser konstant
5. Jag kan inte äta

Jag ruttnar bort här hemma! Ska knapra i mig några alvedon och hoppas att det hjälper.
Stackars mamma inatt säger jag bara. Sov i pappas säng då jag inte orkade gå upp för trappan. Hon fick ta emot en och annan spark när jag feberyrade.

Haha, kom att tänka på att jag beter mig precis som Kerstin pratade om på psykologilektionen. Att när man blir sjuk så går man tillbaka ett steg och vill bli daltad med och ompysslad.

Stackars mig :(

Jag är inte den som gnäller i vanliga fall (okej, när jag är hungrig, trött och ja.. skitsamma!) men när jag blir sjuk så blir jag så otroligt gnällig och ynklig! Jag har alltså blivit sjuk, och inte en liten gullig förkylning utan influensan börjar krypa sig på och sprida sig i min kropp. Avskyr verkligen influensan, att ha ont i som gott som varenda kroppsdel samt ha en så pass svullen hals så att man knappt får i sig någonting. Inte för att man har någon direkt matlust.. Jag ska dock tvinga mig själv till skolan imorgon om jag slipper hög feber. Självklart är det skolfotografering imorgon.. I can't wait att sitta där och se blekare ut än vad jag redan är och dessutom försöka le. Aja, ingen tummen upp för mitt fysiska mående idag alltså!

Nu till något roligare.. Träffade som sagt min älskade Pylv idag! Fick se hennes snygga tatuering (Celtiskt kors, eller hur det stavas). Började rundan med en macka på Sub's, hur gott som helst! Som mådde jag bra då så jag kunde njuta av min halvfot smögen, mums! Sen blev det lite shopping på JC och H&M. Jag köpte dock endast två ansiktsmasker för att skämma bort mig själv lite. Behöver verkligen det nu..

Sängen väntar, ska klä på mig mjukisdressen och krypa ner under två täcken och hoppas att frossan går över. Oj, snacka om vilket självömkande inlägg. Tur att det inte inträffar så ofta. ;)

En till tråkig sak, i måndags flyttade min älskade syster Malin ner till Göteborg. Jag saknar henne redan.. Men om tre veckor ungefär, helgen efter min födelsedag, så kommer hon hit och firar mig!




Godissug

Gah, jag blir galen! Här hade jag planerat att plugga och fika lite. Tror ni inte att kafeterian är stängd när man kommer ner?! Nu har jag helt tappat sugen på att plugga.. Tyvärr inte på godis, funderar starkt på att bege mig till närmsta mack och fylla kroppen på lite socker. Men som tur är så är jag alldeles för lat = inge godis. Istället sitter jag här och slösurfar och väntar på att en viss Ylva ska sluta skolan.


PMS

Imorse ska ni alla vara glada för att ni inte var med mig. Jag tror aldrig att mina morgonhumör har varit så illa och min stackars mamma blev offret. Ska nog be om ursäkt, men det vet jag själv att jag inte kommer att göra.

Började 10.20 idag. Det var skönt. Min mamma var snäll och skjutsade in mig trots att hon själv började klockan elva. Hon önskade nog att hon inte hade lovat sin dotter skjuts kvällen innan. Fyfan. I alla fall så har vi inte haft någon lektion än. Om man inte räknar lite ordbajs och klassråd som lektion. Längtar tills dagen är slut så jag kan köpa mig lite gott i kafeterian, skriva lite på reportage och vänta på att få krama om Ylva. Får äntligen se hennes tatuering, grymt avis. Men som sagt, mindre än tre veckor kvar nu!


Tatueringar och piercingar

Om man känner mig så vet man att jag är galen i tatueringar och piercingar. Har endast en piercing själv då mina föräldrar aldrig (förutom en gång) har gett mig tillåtelse. Men snart fyller jag 18 och då kommer det hända grejer. Har som sagt redan tagit kontakt med en tatuerare som ska skissa lite åt mig. Tänkte att det kunde vara bra att skriva upp här i bloggen vad jag är sugen på så att jag har det samlat.

Tatueringar: En tiger på skulderbladet, mina och mina systrars initaler mellan skulderbladen eller annat ställe (beror på tigern), "A Rush of Blood To The Head" vet ej vart än.

Piercingar: Tungan, naveln, Oversby (nacken)



Nu hörde jag något om munkar och festis därnere!

Sköning

Juste, glömde skriva den skönaste snapsvisan i lördags:

Titta det kommer en älg! Svälj!

Haha, spårad kväll.

Klippning och reportage

Då var en ny skolvecka igång igen. Började skönt med två flyttade lektioner, iofs vägde den tråkiga geografilektionen upp dagen så att den inte blev alltför rolig. Hann med en sväng på stan där det shoppades (sjal och örhängen) och fikades tillsammans med Emma och Amanda. Sen sprang jag kissnödig till bussen för att sitta och pina mig en halvtimme tills jag kom hem. Nödvändig information? Nja.

Idag har vi haft en väldigt intressant psykologi-lektion bland annat. Tror att det kommer bli ett av de bättre ämnena i år. Sedan drog jag till frissan och klippte mig samt la i lite slingor. En sak är säker, jag kommer aldrig att sätta min fot där igen. Där fick man för att man valde det billigaste stället.. (som ändå kostade 910 kr) Screw you!

Vräkte i mig det som fanns kvar i godisskålen och skrev samt skickade in reportaget när jag kom hem. Föräldrarna kommer inte hem förrän klockan åtta. Orkar Alicia laga middag till sig själv? En vild gissning... Nej.

Ska dämpa min hunger med lite musik istället, Volbeat!

Kräftskiva

Det är nog en av de roligare svenska traditionerna enligt mig. Denna kräftskiva som mina systrar har anordnat kommer att bli dunder! Bordsplacering, roliga uppdrag (inte alla) och lekar samt alkohol kommer göra denna kväll grymt rolig! Tyvärr så blir man kvar när resten drar ut på krogen, men ska försöka hitta något att åka på tills dess. Innan det får jag njuta av mina systrar och deras vänners närvaro.


Melodi: Hej tomtegubbar

Hej allesammans är ni redo

för nu så börjar kalaset.
Hej allesammans är det säkert

att ni fått nå´t i glaset.
En liten sup och lite mat,

det är precis såsom vi vill ha´t.
Höj allesammans högra armen

och sedan tömmer vi glaset.


Welcome to sweden!

Halv elva anlände Michael och Linda till the Karlssons in Läby. Det första han sa efter att ha hälsat på oss var "wow!". Förstår hur han känner det, allt är så annorlunda i jämförelse med Washington DC. Efter en rundtur i huset och lite fika så trängde vi ihop oss i Volvon och drog till Uppsala. Där blev det lunch på Carl Philip (hur gott som helst!) och en sväng på stan samt stadsbiblioteket där jag och Michael pratade lite litteratur (på ENGELSKA, det ni). Sen var det dags för kärleksparet att checka in på hotellet där de ska spendera natten. Jag och Malin, singlarna i familjen, drog till Malins jobb där vi fikade med personal och några gubbar. Riktigt trevliga människor måste jag säga.

På kvällen har jag, Malin och pappa ätit våfflor med sylt och grädde! Inte fel alls! Efter det kollade vi på en dokumentär som Michael har varit med i. Får sju år sedan blev han skjuten i huvudet på nära håll och överlevde mirakulöst. En riktigt intressant dokumentär och det är helt otroligt att det är samma kille som man har hängt med idag.

Imorgon är det skolstart och jag är taggad! Det ska bli riktigt roligt att få plugga igen faktiskt, hur konstigt det än låter. Att få skriva in datum för inlämningar och prov i kalendern, sitta sent på kvällarna med en tekopp och plöja igenom alla papper och böcker och sedan få resultat som (oftast) gör en så himla glad! Pluggis, yes I am.

Ps. Har inte orkat läsa igenom detta inlägg så ni får ha överseende med diverse stavfel och liknande. Ds.

Besök från staterna

Imorgon kommer som sagt Michael, systers pojkvän från USA hit. Det ska bli riktigt kul trots att min engelska inte den bästa. Men det ska bli spännande att få se hur denne man är. Allt jag vet är att han är mörk, amerikan och kortare än jag. Och att han har varit en grymt bra basketspelare. Så det blir nog att ta en match eller två. Sverige vs. USA, då kommer min nyvunna Sverigetröja till användning.



Michael och syster Linda

Kat DeLuna feat. busta Rhymes - Run The show

Grymt bra låt måste jag säga, även om den har hängt med ett tag nu. Blir så grymt party och danssugen när jag hör den.

Städandet gick i alla fall, jag har till och med fixat ilte med tvätten. Sen har jag kollat på en av världens skönaste filmer, White Chicks. Pappa uppskattade också de låga skämten, funderade ett tag varifrån min låga humor kom någonstans ifrån men nu vet jag.




Städkärring

Yes, idag är det städning som står på schemat. Systers pojkvän från USA kommer hit imorgon och då måste alltid självklart vara fint. Tur att jag har blivit så duktig på att städa mitt rum på sistonde, så blir det inte lika mycket när man ska städa. Vet inte vad som har hänt, kanske har Alicia blivit lite ansvarsfull trots allt. Under kan ju trots allt ske.

Nu har jag hittat en tatuerare som ska rita min tatuering, min tiger på skulderbladet. Har lite tankar men ska bolla lite idéer med honom också. Jag är grymt taggad (och snart gaddad, hö-hö)!

Ps. Början på Coldplays låt 42 är underbar. Love. Ds.

viva la vida

Sitter och knarkar Coldplays nya album; Viva La Vida. Även om jag föredrar de gamla låtarna så kan jag aldrig tröttna på detta album. Kanske blir att gadda  "Viva la Vida" som en hyllning till både livet men framförallt Coldplay. Inte omöjligt. Men först blir det "LK MK AK" troligtvis vid nacken. Är inte hundra men något för att hedra mina älskade systrar blir det. Så grymt sugen på att gadda mig men ska inte göra det bara för att. Nej, genomtänkt och snyggt ska det vara!

Skor och Ceasarsallad

Oh no, nu börjar man låta som alla andra bloggar.. Äh, who cares. Har varit på stan idag med Amanda, Johan och Emma. Käkade lite på Wayne's och sedan gick vi ut och jagade skor samt jacka. Åkte hem rätt tidigt, kände att energinivån var väldigt låg.

NU HAR JAG BILJETTERNA TILL VOLBEAT! :D
Fan så kul det ska bli! Längtar som galning!

Coldplay

Jag bara älskar dem. Har lyssnat på dem i timmar nu och skulle kunna lyssna på dem i lika många timmar till. Chris Martins röst, texterna, musiken, ALLT är så jävla underbart. Jag fattar inte varför jag inte fixade bra biljetter till konserten. De kommer till Sverige och jag är inte där. Fan vad jag är dum i huvudet. Men det står ju på min "saker-att-göra-innan-jag-dör-lista" att se Coldplay live. Så då kommer jag att göra det också.




Fullspäckad helg!

Här är det full rulle! Det gäller att passa på sista helgen innan skolan börjar. Det blir inge slöande ikväll heller utan om en timme ungefär drar man vidare till gamla uppsala för att träffa Amanda! Har inte träffat den tjejen på evigheter, jag har verkligen saknat henne. Ska duscha och försöka slänga i mig något matliknande innan dess så har inte tid att sitta här.

Drifters

Nu när man har slutat jobba så kan man skriva ett inlägg.. Har jobbat hela veckan på hotellet, riktigt kul. Igår var det lite kaosartat bara, men heter man Alicia Karlsson så brukar det fixa sig ändå. Vilket det också gjorde. Var mer virrig än vanligt då en viss herre väckte mig halv ett och sedan klockan ett igen då jag precis hade somnat om. Men han fick en utskällning på morgonen så nu är jag lugn.

Fick i alla fall hämtning i Gimo av syster och min käre far. blev lite chokladshopping (och mat) i Österbybruk innan vi drog hem. Det var bara att duscha, slänga på sig någon trasa och dra över till grannen Elin för lite förkrök. Där dracks det öl, cider, mintu, baja (vad är det för namn egentligen?) och baileys. Som vanligt när jag säger att jag ska ta det lugnt så blir det raka motsatsen..

Drifters och Ottarsborg var det som gällde för kvällen. Elins bil was the place och dansbanan var is. Fick även med mig en Sverigetröja hem då jag vann pilkastningen för damer! Alicia glad!

Väl hemma vräkte jag i mig chokladvrån medan jag pratade med Pata som inte kom in i lägenheten. Jag hoppas det gick bra, som sagt hör av dig!

Nu ska jag slösurfa lite innan jag ska vräka i mig frukost. Är egentligen för bakis för det men äta bör man. Äh, man dör ju ändå.

Ett inlägg, watch out!

Jag ser att jag bara har slängt ut bilder på band och grejer, i brist på ork att skriva. Det har jag inte nu heller egentligen, men jag gör det för Emmas skull. ;)

Förra veckan drog jag och systrarna ner till sommarstugan, andra svängen för i år. En riktigt lyckad tripp, gick på den berömda Skänninge-marken (en stor marknad i hela staden), hälsade på Maj-Britt och även kusin Jakob! Kom hem sent på torsdagen. I lördags så jobbade jag och sedan drog jag direkt till Österbybruk och Eldfesten. Förfestade hos Niklas med ett gäng. En rolig kväll som avslutades med lite dans (hoppande) i discotältet.

Nu sitter jag och väntar på att min käre vän Ylva ska pallra sig hit. Imorgon drar jobbarsviten igång, jobbar tisdag till lördag. Mina fem sista dagar på Hotell Flora.. Sen nästa vecka så börjar man skolan, helt galet.

Jag ska tatuera mig i höst har jag bestämt, om två månader eller så. För nu vet jag vad jag vill ha! Nice huh? :D

Boyce Avenue


Party party

Ikväll är det party hos Föl, Kalv och Ekorre är självklart på G! Har laddat kylen med Corona, är bara lime som saknas. 18.40 beger jag mig till Uppsala och Ekeby, det kommer att bli en rolig kväll! Skaka rumpa med Föl, oh yes!



RSS 2.0